Trabzon'un Arsin ilçesi sahilinde karada başlayıp, karada biten, altından hiç bir şey akmayan 160 metre uzunluğundaki dev köprü, fıkralara malzeme olacak türden konumuyla dikkat çekiyor.

Derelerinin bolluğuyla ve ulaşım konusundaki ihtiyacıyla bilinen Trabzon'da, sahil kenarına kurulan dev köprü, bulunduğu mevki ve büyüklüğüyle dikkat çekiyor. 300 dönümlük dolgu alanı içerisinde gezinti alanlarıyla dikkat çeken Arsin sahilinde, 5 metre genişliğinde ve 160 metre uzunluğundaki dev köprü, dereler üzerindeki tehlikeli asma köprüleriyle ve sık sık ölümlere neden olan teleferik ulaşımıyla gündeme gelenKaradeniz'de kafaları karıştıran bir manzaraya sebep oluyor.

Ramazan Bayramı sebebiyle sahilde ailesiyle vakit geçiren Ömer Kara isimli vatandaş, sık sık sahilde vakit geçirdiğini söyleyerek, "Yapılırken bir ihtiyacı karşıladığını düşünmüştüm. Aradan geçen zaman zarfında bu ihtiyacın neye tekabül ettiğini hala daha anlayabilmiş değilim. Ucu Rusya'ya bakıyor. Ondan da bir şey çıkmadı." diye konuştu.

Köprünün faydalı bir amaç için değerlendirilmesinin daha doğru olacağını söyleyen bir başka vatandaş Ayfer Çakır ise, "Söylentilere göre bu köprü seyir amaçlı kurulmuş. Madem öyle yatay değil de dikey yapsalardı. Belki o zaman manzara daha geniş olurdu. Köprüye harcanan masraf düşünüldüğünde de hiç inandırıcı değil. Seyirden çok daha önemli ihtiyaçlar var. Bu köprüye harcanan masrafla, ihtiyaç olan bir çok dere üzerine köprü yapılabilirdi. Karadeniz'de insanlar bir yamaçtan diğer bir yamaca ulaşabilmek için ölümü göze alıyor. Bu köprü kelimenin tam anlamıyla trajikomik." dedi.