Trabzon Süs Tavukları Derneği tarafından Maçka İlçesi Şeremet Alabalık Tesisleri’nde ilk olarak gerçekleştirilecek olan etkinliğe, 38 ilden dernek üyelerinin yanı sıra Federasyon Başkanı Ömer Kılıçoğlu, Türkiye’nin birçok ilinde bu işe gönül vermiş kişiler ve tüm kanatlı severler katılacak.

Etkinlikte, mavi, yeşil ve kırmızı yumurta yapan tavukların yanı sıra paçalı, gugullu, siyah derili ve daha birçok cins tavuk da sergilenecek.

Trabzon Süs Tavukları Derneği Başkanı Mehmet Er Trabzon Gugullisi olarak bilinen yöresel tavuğumuzun milli bir ırk olarak tescil çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Bu yönde Akdeniz Üniversitesi’nden Prof.Dr. Demir Özdemir ve Federasyon Başkanımız Ömer Kılıçoğlu ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede Trabzon Gugullisi ırkını markalaştıracağız” dedi.  

Er ayrıca, görsel ve eğlenceli bir ortamda gerçekleşecek bu büyük etkinliğe tüm Trabzon halkını davet ederek, 1 Ekim Pazar günü çok değişik ve iz bırakacak bir etkinliğe imza atacaklarının altını çizdi.

Bilindiği üzere ülkemizde 100’ün üzerinde süs tavuğu ve kanatlı çeşidi bulunuyor. Bunlardan kimisi senede 3, kimisi de 330-340 yumurta yapıyor. Ayrıca yumurta tavuğu ile süs tavuğunu birbirinden ayırmak gerekiyor. Boyları 5-6 cm ile 80-90 cm arasında değişken tavuk çeşidi olduğu biliniyor.