Dernek üyeleri Uzun Sokak'ta toplanarak, çeşitli sloganlar eşliğinde ve ellerindeki ''Bugün Halep yanıyor, yarın zulmedenler yanacak", "Susma öfkeni bileyle, zalimleri lanetle" yazılı pankartlarla Meydan Parkı'na kadar yürüdü.

Dernek Başkanı Zühtü Kalma, burada grup adına yaptığı konuşmada, Suriye'de süren iç savaşın en kanlı günlerinin yaşandığını ifade ederek, "Rus kuvvetlerini arkasına alan zalim Esed rejimi günlerdir Halep'e bomba yağdırıyor. Suriye'de mücadele eden grupların hiçbirinin tamamen kontrol altına alamadığı kent şu anda rejim ve muhalifler arasında paylaşılmış durumda" dedi.

Kalma, Rus uçaklarının bombaladığı kentte yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, şunları belirtti:

"Yapılan bombardımanlarda özellikle sivil hedefler vurularak, her şeye rağmen Halep'te kalan insanlar cezalandırılıyor. Halep'te hastanelerin, okulların, camilerin bombalanmasına dünya devletleri ses çıkartmazken sosyal medyada yükselen cılız 'Halep yanıyor' sloganları hepimizin vicdanını kanatıyor. İnsanlık en zor zamanlarından birini yaşıyor. Halep'te kritik öneme sahip koridorun kapanması an meselesidir. Bunun da kapanmasıyla artık insenler bombaların yanında, insani yardımların ulaşmamasından hayatlarını kaybedecekler."

Suriye'deki Müslümanların yanlarında olduklarını vurgulayan Kalma, "Emperyalist kafirlere kendi menfaatleri için kurdukları bu düzenin sonları olacağını bilmelerini istiyoruz. Çünkü zulüm ile abat olunmaz. Suriye'de yanan ateşin sönmesi için bütün Müslümanlar ortak irade göstererek bir şeyler yapmalıdır. Kendi acılarımıza kendimiz merhem olmadıkça yeryüzünde izzetli günlere kavuşmamız mümkün olmayacaktır" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Editör: TE Bilişim