Karadeniz'de havaların soğumasıyla birlikte bol miktarda avlanmaya başlanılan hamsi, fiyatı da gerileyince vatandaşın tercihinde ilk sıraya yerleşti.  Bu sezon istenilen miktarda av yapılamaması nedeniyle kilogramı 15 liraya kadar çıkan hamsinin fiyatı, Ereğli ve Amasra'daki balıkçıların son günlerde yaptıkları av sonrası 5 liraya kadar geriledi.

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, yaptığı açıklamada, balık satıcılarının, bir hafta önce kasası 170 lira olan hamsiyi şu anda 50 liradan alabildiğini söyledi. Hamsi fiyatındaki düşüşün Karadeniz'de yağan karın ardından av miktarının artmasından kaynaklandığını ifade eden Mutlu, aralık ve ocak ayında havaların daha da soğuyacağı düşünüldüğünde avlanan hamsi miktarının daha da artabileceğini dile getirdi.

Mutlu, "Hamsinin havaların soğumasıyla birlikte iyi av vermesi, bizi önümüzdeki günler için de umutlandırıyor. Bir ay ya da 15 gün bu şekilde av olsa hem vatandaş hem de balıkçılarımız için çok iyi olur. " diye konuştu. Mutlu, hamsinin havaların soğuduğu günlerde göçünü süratli bir şekilde gerçekleştiremediğini, bu durumun da balıkçıların daha fazla miktarda avlanmasını sağladığını anlattı. "Hamsiden ümidimizi kesmiştik" Trabzon Balık Pazarı'nda satış yapan Gökay Memiş de kilogram fiyatı 5 liraya kadar düşen hamsiyi akşam saatlerinde 3 kilogramı 10 liradan sattıklarını söyledi.

Memiş, "Şu anda insanlar hamsiden bütçelerine göre alabildikleri kadar alıyor. Havaların soğumasının ardından hamsinin kulağına kar suyu kaçtı diyebiliriz. Özellikle son günlerde yapılan iyi av nedeniyle fiyatlar önemli derecede düştü. Hamsiden bu sene ümidimizi kesmiştik, ama şu andaki görüntü bizleri sevindiriyor." diye konuştu.