Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Sinop ile öğle saatlerinde Samsun çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklığın ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde mevsim normalleri civarında, güney ve batı kesimlerinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu bölgelerle Karadeniz'in kıyı kesiminde kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı bulutlu 33
İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 30
İzmir: Az bulutlu ve açık 36
Adana: Az bulutlu ve açık 33
Antalya: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri parçalı bulutlu 36
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 27
Erzurum: Parçalı bulutlu 25
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38

Editör: TE Bilişim