Trabzon’da 3 ayrı himmet toplama yöntemi uygulayan örgüt üyelerinin memurlardan ayrı küçük ölçekli işyerlerinden ayrı, büyük kazanç sağlayan iş adamlarından ayrı olmak üzere 3 ayrı şekilde himmet topladığı tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre; örgüt üyelerinin Trabzon’da kendi referansları ile atanan devlet görevlilerine yatan maaşlardan belirli miktarda para alındığı öğrenildi.  Küçük ölçekli iş dünyasından 3 ayda bir yapılan toplantılarında 150 Bin TL para toplandığı tespit edildi. Küçük ölçekli iş adamları her 3 ayda önceden belirlenen adreslere davet edilerek kendilerinden himmet yapılması istendiği ortaya çıktı.  

İş dünyasında Trabzon’da marka olan büyük şirketlerin ise 6 ayda bir Trabzon’da toplandıkları öğrenildi. Yılda iki kez toplanan iş adamlarının FETÖ/PDY terör örgütüne 2 milyon 500 TL parayı himmet ettikleri tespit edildi. Bu örgüte himmette bulunanların iş adamlarına çeşitli vaatlerde bulundukları öğrenilirken yurt dışında iş yapa bilmeleri sağlandığı yapılan tespitler arasında. 

Editör: TE Bilişim