Sözcü Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, geçtiğimiz günlerde yaptığı Trabzon gezisinin ardından bugün gazetesindeki köşesinde Trabzon'u kaleme aldı. Öztürk çok çarpıcı bir de iddia ortaya attı. Öztürk, AK Parti Trabzon teşkilatında yapılan değişimlerin ardından bazı yolsuzluklar yaşandığını iddia etti. İşte Öztürk'ün yazısındaki ilgili bölüm;

TRABZONLUNUN DİLİNDE

BUNLAR VAR Sınıf arkadaşı Recep Akdağ'ın Sağlık Bakanı olmasından sonra Fevzi Gümrükçüoğlu, genel müdürlük, sonra müsteşarlık görevine getirildi. Ardından AKP'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Son yıllarda hizmetlerinden çok mal varlığıyla gündeme geliyor. Şimdi de 17 katlı yaptıracağı bina gündemde. Metin Genç, AKP Trabzon İl Başkanı, Arzu Yalçınalp de yardımcısıydı. Genç, başkanlıktan ayrılıp merkez Ortahisar Belediye Başkanı seçildi.

Başkan, eski yardımcısı Arzu Yalçınalp'in Mim İnşaat ve Mimarlık Şirketi'ne “doğrudan temin” yoluyla Beşirli'de ve Kanuni Bulvarı'nda 5 ayrı park, Büyükşehir Belediyesi de aynı şirkete 10 dönümlük Botanik park, Vakfıkebir iskele karşısında 5 dönüm park yapımını verdi. Mimari projede Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Emrah Yalçınalp'in imzası var. O kim? AKP İl Başkan Yardımcısı Arzu Yalçınalp'in eşi; AKP'li İmar Komisyonu Başkanı Ufuk Hoş da tüm bunlara onay verdi. Temeli de geçen hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu attı.

Arzu Hanım'a sordum, işlerin kendisine verildiğini doğruladı. “Ama yaptığım iş yasadışı değil. Bu benim resmi olarak aldığım iş. Ekmek paramı kazanmak zorundayım. Serbest çalışan birisi olarak bu iş bana verildi. Firmamızın danışmanı olduğu için eşimin imzası var. Algı operasyonuyla beni yıpratmak istiyorlar” diyor. Trabzon'dan şimdilik bu kadar yazıyorum. Ama daha önemli gelişmeler var."

AHMET METİN GENÇ'TEN CEVAP GELDİ!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün başladı. Toplantıda Sözcü Gazetesi Köşe Yazarı Saygı Öztürk’ün bugün köşesine taşıdığı Ekopark gündem oldu. Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, “Pazarkapı Mahallesinde yapılması planlanan Ortahisar Belediyesinin kredisinin içişleri bakanlığından çıktığının müjdesini verdiniz. Projesi bitmedi mi? Ekopark’ın yapım bedeli, Projesinin bedeli, yapımını üstlenen firma kim?” diye sordu.

Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Eko Parkı DOKA ile yapıyoruz. Oradan gelen kaynakla yapılıyor. Alan Firma Büyükşehir Belediyemizin Çamoba’da ki bir işini yapan firma. Bizim belediyemizi töhmet altında bırakmak isteyenler var. Hepsi usul ve yasaya göre yapıldı. Bu projeyi yapan arkadaşları kutluyorum. Böyle bir projeyi Trabzon’a kazandırırsak güzel şey yapmış olacağız. Ufak tefek şeylere papuç bırakmayız. Cevap verme gereği duymadım. Meclis üyemiz bunu gündeme getirdikten sonra açıklığa kavuşmasının daha iyi olduğunu düşündüm. Ortahisar belediyesini karalayamazlar. Ortahisar Belediyesi tek kuruş bile harcarken en ekonomik en iyi şekilde davranıyoruz. Maalesef şehrimizde bu tür muarızlar var. Olmasa iyi olur. Ama ben bu projeyi yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Yapımcı alan arkadaşlar, bu projede ki gibi o işi icra ederse şehre güzel bir iş kazandırmış olacağız” diye konuştu.