Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Değirmendere’de yapacakları kavşak düzenlemeleri ile bölgede trafik sıkışıklığını ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, uzunca bir süredir üzerinde çalıştıkları 1/5000 ve 1/1000’lik imar planı değişiklikleri düzenlemelerinin Büyükşehir Belediyesi’nde geçen ay kabul edilerek askıya çıkarıldığını kaydetti. Gümrükçüoğlu yeni düzenlemelerle birlikte Değirmendere kavşağı, Tanjant yolundan Değirmendere’ye katılımının sağlanması ve Çömlekçi kavşakları ile ilgili projelerin bir bütün olarak ele alındığını söyledi.

Trabzon’da ulaşım ve trafik problemlerinin çözümüne yönelik kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu bakış açısıyla kent içi ulaşım imkanları irdelendiğinde en fazla sorun yaşanan bölgenin Değirmendere olduğu gözlenmekte. Yavuz Selim Bulvarı, Kalkınma Mahallesi ve Erzurum Devlet Karayolundan akan trafiğin sahil yoluna bağlantısı yapılmadığından, zorunlu olarak otogarın olduğu bölgeye yönlendirilmekte, böylece anılan yolda ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Sorunun çözümü için Karayolları ile uzun süredir yaptıkları çalışmalar neticesinde eski Erzurum yolu kavşağının bulunduğu alanda büyük bir hemzemin kavşak ve üzerinde Erzurum yolunu sahil yoluna bağlayan üst geçit yapılmasının planlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, Yavuz Selim Bulvarı’nda akan trafiğin tercihen sahil yoluna bağlanması için ayrıca köprülü bağlantı yolunun planlandığını kaydetti.

Başkan Gümrükçüoğlu yapılan proje ile bir başka sorun yaşanan bölge olan Çukurçayır Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı yol olduğuna dikkat çekerek, “Söz konusu yol için de ulaşım problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalar yapılmıştır. Halen Yenicuma- Boztepe mahallelerinden sağlanan ve büyük oranda trafik sıkışıklığı yaşanan yolların genişletilmesi, Kanuni Bulvarı ile kavşak bağlantılarının yapılması sağlanmıştır. Öte yandan Çukurçayır Mahallesi ile Sahil yolu arasında, Değirmendere üzerinden bağlantı yapılması planlanmıştır. Böylece kent içi ulaşımında yaşanan problemlerin giderilmesi sağlanmıştır. Yapılan planların hayata geçirilmesiyle birlikte daha yaşanabilir bir marka kent yolunda önemli adımlar atılmış olunacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim