TAKA Gazetesi’nden Fatih Yılmaz’ın haberine göre; FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan ve ardından 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 670 karar sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen Of İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Orkun Şenel hakkında 17 Ağustos’ta gözaltı kararı çıkartıldığı, ancak Şenel’in Trabzon dışına çıktığı tespit edildi. 

Aralık 2015’te Trabzon’un Of ilçesinde göreve başlayan, 15 Temmuz 2016’da FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe kalkışmasının ardından açığa alınan, daha sonra 17 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 670 karar sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen Of İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Orkun Şenel’in ihraç edildiği 17 Ağustos Çarşamba günü hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi. 

“BYLOCK” KULLANANLARDAN

BİRİ Trabzon’da 17 Ağustos’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ‘BYLOCK’ operasyonları kapsamında 26’sı polis 40 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltı listesinde ismi bulanan emniyet personellerinden birinin Of İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Orkun Şenel olduğu öğrenildi. 

ÇİLİNGİR YARDIMIYLA EVİNE GİRDİLER

Şenel’i gözaltına almak için Araklı Polis Lojmanları’ndaki evine giden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Şenel’i evinde bulamadı. Çilingir yardımıyla kapıyı açan ekipler, evde bir süre arama yaptı. Yapılan aramalarda Şenel’in izine rastlanılamadı. Şenel’le ilgili araştırma yapan ekipler, Şenel’in sık sık Ankara’da yaşayan ailesinin yanına gittiğini tespit etti.

Şenel’in Ankara’ya kaçmış olabileceği öngörülüyor. Öte yandan, Trabzon’daki FETÖ/PDY operasyonları kapsamında açığa alındıktan sonra hakkında gözaltı kararı çıkarılan, daha sonra 17 Ağustos’da meslekten ihraç edilen Maçka İlçe Emniyet Müdürü Murat Erkan Eren’in de hala kayıp olduğu ve firar etmiş olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor. Olayla ilgili soruşturmalar devam ediyor. 

Editör: TE Bilişim