Kültürümüzün önemli bir parçasını teşkil eden tiyatronun alt dalı olan skeç sanatının gençlerimiz arasında yaygınlaşması, benimsenmesi ve gençlerimizin sanata sahip, kendini ifade edebilen bireyler olarak yetişmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri arası Skeç Yarışması gerçekleştirildi.

'Hayallerini Sahneye Taşı' sloganıyla hayata geçirilen proje Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yarışmaya Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Sürmene İlçe Müdürü Kağan Seymen, Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turpçu ve çok sayıda izleyici katıldı.

8 ekibin katıldığı yarışmada jüri üyeliğini Devlet Tiyatroları Sanatçısı Ceyhun Gen, Sezai Yılmaz ve Sinema sanatçısı Seymen Aydın yaptı. 

Skeç yarışmasından sonra Bütünleme grubu  'Mutlu Son Selfisi' adlı eseri ile birinci olurken Cevher grubu “Hastanede Bir Gün” adlı eseri ile ikinci, üçüncü ise Sağlık grubu Pisagor adlı eseri ile oldu.

Birinci olan grup 6-7 Nisan tarihinde Samsun’da yapılacak olan Karadeniz Bölge elemesinde Trabzon’u temsil etmeye hak kazandı.​

Editör: TE Bilişim