15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ soruşturması kapsamında, dün gece kabul edilen Kanun Hükmünde Kararname ile Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatı bulunduğu gerekçesiyle kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildi.  FETÖ soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan Trabzon Vali Yardımcısı Murat Dikbaş, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez ve Ortahisar Kaymakamı Mehmet Şirinoğlu, yayınlanan KHK ile meslekten ihraç edildi. 

Öte yandan bir süre önce açığa alındığı öğrenilen AKP Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora'nın öğretmen olan ablası Emine Ay, Fethullahçı Terörö Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildi. Emine Ay'ın eşinin de açığa alındığı öğrenildi. İhraçla ilgili karar bugünkü resmi gazetede yayımlandı. Emine Ay, eski adı Kayadibi, yeni adı Hızırbey İlkokulunda öğretmendi. 

SALİH CORA'NIN TEPKİSİ

Bu arada Trabzon AKP Milletvekili Salih Cora'nın yakın çevresine, ''8 karedeşiz. 5'i öğretmen. Birisi yanlış bir yola girmiş ya da yanlış ilişkilere bulaşmış olabilir. Cemaatçi sendika üyeliği varmış. Açığa alındığında, milletvekili olmama karşın hiçbir müdahalede bulunmadım.'' dediği öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim