CHP Milletvekili Haluk Pekşen'in içme suyuna yönelik "kolibasili" iddiasına karşılık Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun "sürekli numune alıyoruz" savunmasına, "birlikte alalım" karşılığı gelmiş tartışma devam etmişti.

Su konusunda bir diğer çıkış da Ortahisar Belediye Meclis üyesi Turgay Şahin'den geldi. Şahin, "Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, hangi suyun tahlilini yaptı? Şehir içme suyunun mu Karakaya grup içme suyunun mu?" diye sorarak olaya farklı bir boyut kazandırdı.

Şahin, "Milletvekilimiz Haluk Pekşen, eleştirisini şehir içme suyu için değil, Karakaya grup içme suyu için yaptı. Ayrıca şehir içme suyunun tahlilinin de gerçekçi yapıldığını sanmıyorum. Su tahlili arıtma tesislerinin yanı sıra depolarda ve son noktalarda da yapılmalı. Depolarda ve hat uçlarında tahlil yapılıyor mu? Volkan beyin başkanlığı döneminde seyyar analiz araçları vardı. Ne oldu bu araçlar?" ifadelerini kullandı.

Turgay Şahin, Karakaya grup içme suyunun yağmurlu ve kapalı havalarda genelde bulanık aktığını belirterek, "Köy Hizmetleri Bölge Müdürü olduğum dönemde Karakaya grup içme suyunu yaptık. 29 köy muhtarına teslim ettik. Daha sonra suyun dağıtımı ve bedelinin alınması Trabzon Belediyesi'ne ve Büyükşehir Belediyesi TİSKİ’ye geçti. Karakaya grup içme suyunun tahlilini yapıyorlar mı? Bunu açıklasınlar. Eskiden köy olan bu 29 mahalleden her gün suyun bulanık aktığı yönünde şikayetler alıyorum" dedi.

Belediye Meclis Üyesi Şahin'in soruları ve eleştirilerinden sonra gözler tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu'na çevrildi.

Editör: TE Bilişim