Trabzon Valisi Yücel Yavuz Başkanlığında yapılan toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve askeri personel katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz, referandum sürecinde şuan ki verilerek göre hem emniyet hem de jandarma bölgesinde her hangi eksiklik bulunmadığını kaydetti. 

Yavuz, “Eksikliklerimiz varsa bunları zamanında derleyip toparlayalım ve yol haritası çizelim. Şuan ki verilere göre gerek jandarma, gerekse emniyet bölgesinde her türlü tedbir alındı. Sandık bölgeleri, sandık kurul adedi, görev alacak kişiler, güvenliği sağlayacak kişiler, gelişler- gidişler hemen hemen her konu sizlerin sayesinde tek tek kayıt altına alınıyor. Bu manada hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah sıkıntısız bir şekilde, halkın demokratik oyunu kullanır” dedi. 

FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri ile mücadelenin devam ettiğine dikkat çeken Yavuz, “Halkımızın güvenliğini sağlanması için siz değerli arkadaşlarımızın gerek 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında ki faaliyetlerimiz, gerek terörle mücadelede hem de bölücü terörle ilgili mücadelede gayret ve başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Toplantının geri kalan bölümü basına kapalı olarak devam etti.