Trabzon’un bölücü teröre şehit veren illerin arasında ön sıralarda yer aldığını belirten Kuru, Trabzon'daki iradenin, bölücü terörün vahşetine geçit vermediğini ifade etti. Trabzon’un yok sayılmasının, birliğin ve bütünlüğün yok sayılması olduğunu ifade eden TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Trabzon’un eşkıyaya karşı, teröre karşı, hukuksuzluğa karşı duvar olduğunu belirtti.

Trabzon’un bölücü teröre şehit veren illerin arasında ön sıralarda yer aldığını belirten Kuru, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Trabzon' un Maçka ilçesinde 15 yaşındaki kınalı kuzu Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik şehit edilmiş ve bir polisimiz de yaralanmıştır. Bu vesile ile bir kez daha buradan şehitlerimize Allah' tan rahmet, yaralı polisimize de acil şifa diliyoruz. ‘Trabzon neden hedeftir?’ sorusuna cevap bulmak önemlidir. Trabzon, bölücü terörün geçidi olmamıştır.”

TRABZON’UN HEDEFİ BİRLİKTİR

Trabzon'daki iradenin, bölücü terörün vahşetine geçit vermediğini belirten Kuru, bundan sonra da vermeyeceğini belirtti. Kuru, “Trabzon üzerinde oyun oynamak isteyenlere ifade ediyoruz ki pusulası olmayan küresel oyuncuların oyuncağı yönetimindeki kırık dökük gemi ile Karadeniz'e açılmanız sonuç alamayacaktır. Vatan söz konusu ise Trabzon bir sevdanın meydana serpilmiş varlığıyla alanlarda yerini almaktadır. Trabzon, başkalarının anlayışlarıyla pusulasını belirlemez, gerçeklerin dışında da yer almaz.” şeklinde konuştu. Trabzon’un bir olduğunu belirten Kuru, Trabzon’un milletine sevdalı olduğunu ve her türlü teröre geçit vermeyeceğini belirtti. Kuru, “Trabzonluların millî reflekslerle kazandıracağı duyarlılığı adına ifade ediyoruz ki Trabzon’un birliğine, bütünlüğüne karşı olanları ne tarih, ne de milletimiz affedecektir. Yiğidimiz, kınalı kuzu Eren'in arkasında art niyet arayan bölücü terörün siyasi uzantıları, hemen yaptıkları açıklamalarındaki alçaklıklarıyla kamuoyuna çok rahatça açıklama yapmaktadırlar. Vahşi PKK'nın siyasi uzantıları olarak görev yapanlar masum bir evladımızı, yiğidimizi kalleşçe şehit eden teröristleri kınayamamıştır.” ifadelerini kullandı.

Trabzon’un bütünlüğü bölecek olanlara asla fırsat vermeyeceğini belirten Kuru, açıklamalarını şu şekilde bitirdi: “Yine çok iyi bilinmelidir ki Trabzonluların kararlılığı, Türk milletinin ve devletinin bölünmez bütünlüğüne karşı olanlara asla fırsat vermeyecektir. Hukuk devletinin varlığı ile kamuoyuna yaptığımız açıklama, Trabzon'un hedefi birliktir ve buna katkı sağlamaktır. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralanan polisimize şifa, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.”