Trabzon’un kendini yenilemediğini belirten yetkililer, “Turizm sadece otel yapmakla olmuyor” ifadelerini kullandılar.

Trabzon’un bacasız fabrikası turizmde büyük şok!... Her yıl artarak devam eden turist ziyaretleri bu yıl düşüşe geçti. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Trabzon’da, maalesef bu yıl beklenen olmadı. Son yıllardaki Arap turizminden dolayı kente yapılan onlarca otel odalarının bu sezon boş kaldığı ortaya çıktı. 

YANLIŞ BİLGİLENDİRME

Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, “Bu zamana kadar Turizmle ilgisi olan ya da olmayan herkes yanlış beyanatlar verdiler. Bu sebepten ilgili ya da ilgisiz herkes artış var diyerek ya bir otel yaptı ya da oto kiralama firması veya turizm şirketi açarak onlarca hatta yüzlerce araba aldı. Sonuç ise maalesef bekledikleri gibi çıkmadı”. 

İL MÜDÜRÜ BİLE YOK

Trabzon’un her zaman İstanbul’un alt destinasyonu olarak görüldüğünü belirten Turizm Şirketi yöneticisi Mustafa Gümrükçüoğlu, “Bizim öncelikli amacımız Trabzon’u ana üs haline getirmek olmalıdır. Kış turizmine önem vermeliyiz. Ama gelin görün ki bir kentin Turizm İl müdürü bile atanmamışken biz hala Turizmi ayakta tutmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

SAYI DÜŞÜYOR

Trabzon’da Oto Kiralama işletmeciliği yapan Emrah Urci ise, “Son dönemlerde maalesef ülkemizde yaşanan bazı terör olaylarından dolayı turist sayısında büyük düşüş yaşıyoruz. Birkaç yıl önce turistlere kalacak yer kiralayacak araba bulamazken bu durumu fırsat bilen kötü niyetli insanların yüzünden kentimizin de lekelememesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Karadeniz / Kemal Bektaş