Trabzon'da bir firma tarafından üretilen ameliyat ipliği ve iğneler, aralarında Almanya, İngiltere,Vietnam ve Avustralya'nın da bulunduğu 40 ülkeye satılıyor.

Merkeze bağlı Yalıncak Mahallesi'ndeki fabrikada 1970 yılından bu yana faaliyet gösteren Doğsan Tıbbi Malzeme Sanayi AŞ'nin Genel Müdür Yardımcısı Çağan Karal, yaptığı açıklamada, ameliyat ipliği ve iğnenin hayati önem taşıyan cerrahi ürünler olduğunu söyledi.

Eskiden baypas ameliyatlarının 8-9 saat sürdüğünü, şimdi bu sürenin 2 ya da 3 saate indiğini anlatan Karal, "Ameliyatlar robotlarla dahi gerçekleştirilebiliyor ancak ameliyat ipliği olmadan bu ameliyatları gerçekleştirmek çok zor çünkü insanı yaşama bağlayan damarlar, bu iplikler sayesinde birleştiriliyor. O anlamda ne kadar küçük de olsa bu ürünlerin işlevi ve önemi çok büyük." dedi.

Firmanın yıllar içinde ürün portföyünü geliştirdiğini dile getiren Karal, "2 bine yakın değişik kod ve branşlarda kullanılan emilebilir ve emilmeyen sütür ile iğne üretimi yapıyoruz. Firmamızın geliştirdiği iğneleri de üretiyoruz." diye konuştu.

Karal, iç pazarda da bine yakın hastaneye ameliyat ipliği sattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Hastanelerimiz, ameliyat ipliklerimizi güvenle kullanıyor. Almanya, İngiltere, Vietnam, Avustralya, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk ve Kosova'nın yanı sıra Arap dünyasından da toplam 40 ülkeye ürün ihraç ediyoruz. Dünya piyasasında bu sektörde yer alabilmek için büyük çaba gösterdik. Ürettiğimiz ürünlerin kalitesi sayesinde dünyada kendimize yer edindik. Ürün sattığımız ülkelerden son derece güzel geri dönüşler oluyor."