Yoğun bir eğitim döneminin ardından tatile giren öğrenciler, spor tesislerine koştu. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 5-18 yaş arası öğrencilere yönelik 29 branşta düzenlediği yaz spor okullarında öğrenciler hem tatilin tadını çıkarıyor, hem spor yapıp eğleniyor. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, ilde bulunan Avrupa çapındaki modern tesislerin çocuklar ve gençlerin katılımıyla cıvıl cıvıl olduğunu belirterek "Bu tesislerdeki yoğunluk, en güzel yorgunluk" diye konuştu.

"Yaz okullarını sadece çocukların boş zamanlarını geçirdiği bir aktivite olarak değerlendirmemeliyiz" diyen Müdür Öztürk, "Çocuklar, ilgi alanına göre branşları kendileri seçti. Bu sayede eğlenceli zamanlar geçiriyor. Etkinlikler boş zamanlarını değerlendirmenin dışında, aynı zamanda sağlıklı yetişmeleri ve sosyalleşmelerine de katkı sağlıyor. Gün boyunca bilgisayar veya cep telefonunun başında zaman geçirmelerine de engel olan spor aktiviteleri, ilerleyen yaşlarda özgüven kazanmasına da katkı sağlıyor"dedi.

Uzman antrenörlerin, yetenekli çocukları spor havzasına kazandırma yönü ile de bu etkinlikleri önemsediklerinin altını çizen Öztürk, atletizm, atıcılık, basketbol, badminton, bisiklet, boks, cimnastik, eskrim, futbol, hentbol, judo, karate, masa tenisi, satranç, tekvando, tenis, voleybol ve yüzme branşlarında yapılan etkinliklere binlerce çocuk ve gencin katıldığını hatırlattı. Öztürk, "Biz her çocuğa ulaşmak istiyoruz. Bu anlamda ailelerin çocuklarını etkinliklere katılım için daha fazla yönlendirici olmalarını istiyoruz" diye konuştu.