MİT Tırları Davası’nda 25 yıl hapis cezasına çaprtırılan ve tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güvenpark’ta başlattığı ‘Adalet Yürüyüşüne’ Trabzon CHP İl Örgütü ve ilçe örgütleri de destek verdi.

Trabzon Atatürk Alanı’nda toplanan partililer ve yurttaşlar ellerinde ‘Adalet’ yazılarıyla gelerek yaşananları protesto ettiler.

Alanda konuşan CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç, Türk hukuk tarihine, demokrasisine, eşit, adil, özgürlükçü yaşam arayışına kara leke olarak düşen gelişmelerle karşı karşıya olduklarını söyledi.

"DAYISI OLAN SERBEST KALIYOR"

"Ne anayasal sistemin işlerliği kaldı, ne de yazılı hukukun, ne yazık ki hukukun üstünlüğünün, adil yargılanma şartlarının ortadan kalktığı günler yaşıyoruz" diyen Celal Akaç, “Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun 25 yıl cezaya çarptırılıp, tutuklanması hukuki bir sonuç değil, tamamen siyasi bir karardır. Bu siyasi karara itiraz ediyoruz. Enis Berberoğlu uzayda mı yaşıyor? Damatlara reva gördüğünüz hukuk sistemini ana muhalefet partisi milletvekiline mi göremediniz? Dayısı olan serbest kalıyor. Murat Sabuncu’nun, Ahmet Şık’ın, Enis Berberoğlu’nun evi yok mu? Sözcü muhabirlerinin evi yok mu? Neden serbest bırakılmıyorlar? Dayıları yok, kayınpederleri yok, paraları yok. Adil Öksüz’ü de evine siz mi yolladınız? Şunu bilmenizi istiyoruz ki bu ülkede özgürlük ve demokrasinin yeniden tesisi için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

"NE İSTEDİLERDE VERENLERİ YARGILAYACAK MISINIZ?"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in Mit tırları için söylediği sözleri de hatırlatan Celal Akaç,  “Ne demişti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş? ‘O silahlar Türkmenler’e gitmiyordu. Vallahi ve billahi o silahlar Türkmenler’e gitmiyordu.’ Buradan sesleniyoruz, devletin gizli sırlarını kamuoyu ile paylaştığı için, Sayın Türkeş’i de yargı önüne çıkaracak mısınız? Kozmik Oda’nın talanına neden olduğu için Sayın Bülent Arınç’ı yargı önüne çıkaracak mısınız? ‘Ne istedilerde verenleri’ devleti bir terör örgütüne teslim edenleri yargılayacak mısınız?” ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEDE ADALET ÇÖKMÜŞTÜR"

Ülkede, devleti devlet yapan, adalet sisteminin çöktüğünü öne süren Celal Akaç şöyle devam etti: “Sorun Enis Berberoğlu değil, bir ülkenin geleceği ile ilgili taşınan endişedir. Sorun, hukukun üstünlüğünün yok olmasıdır. Bir Allah’ın kulu bugün ülkede adil yargılama vardır, diyebilir mi? Devlet hepimizindir. Yönetenler adil, dürüst olmak zorundadır. Bu hukuk sistemimizin ana prensibi olduğu gibi inancımızın da gereğidir. Adil olacaklar, dürüst olacaklar, her kör kuruşun hesabını verecekler. Devlet yönetmek budur. Kan dökerek, bedel ödeyerek, şehitler vererek kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni, kuruluş temel ilkelerinden asla döndüremezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni itibarsız hale getiremezsiniz. İstediğimi yaparım diyemezsiniz. Hepimiz biliyoruz, hukukun olmadığı yerde adil yargılama olmaz. Yargı tarafsız ve bağımsız olmayınca, adalet oluşmaz, adalet yoksa hak özgürlük, demokrasi de yoktur. Bu ülkenin kurucusu olan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, geleceğine sahip çıkmak üzere Sayın Genel Başkan’ın öncülüğünde yürüye çıkmıştır. Hukuk düzeninin yeniden tesisi için, eşitlik, adalet, çağdaş dünya ile barış ve huzur içinde yeniden birlik için, yola çıkmıştır. Tek adam rejimine baş kaldırı için, yola çıkmıştır. Arkandayız, yanındayız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.”

"BU ÇETE FALİYETLERİNİ DAVALARDAN BİLİYORUZ"

Akaç sözlerini şöyle tamamladı: "Biz biliyoruz ki, Sayın Berberoğlu, bir suçun uluslararası mahkemelerde ele alınmasını önlemek için cezalandırılmıştır.

Bu adım, muhalefete, % 49’luk 'hayır' cephesine gözdağı vermek için atılmıştır. Bu adım, 2019 yılında Türk milletinin ülkesinin geleceğine müdahale etme kararlılığını etkilemek amaçlı atılmıştır.  Bu adımları Ergenekon, Balyoz, Odatv,Sarıkız, Ay Işığı, Yakamoz, Eldiven, askeri casusluk çete faaliyetlerinden hatırlıyoruz. Bu kirli ortaklığı Türk milleti olarak bozduk, bugün de bozacağız. Sayın Trabzonlular demokrasiye, üstünlerin değil, hukukun üstünlüğüne inanan, ülkesinin geleceği ile ilgili endişe taşıyan Türk milletini bu kutlu yürüyüşümüze katılmaya davet ediyor, hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”