Özellikle gıda üretimi yapan ve bu ürünleri satan fırın, simitçi, manav, bakkal, lokanta ve kasap gibi iş yerlerinde denetimlere ağırlık veren zabıta ekipleri standart dışı üretim yapan ve satan iş yerlerine uyarı cezası veriyor. 

Başkan Ahmet Metin Genç standartlara uymayanlara karşı herhangi bir müsamaha göstermediklerini belirterek özellikle yiyecek ve içeceklerin yönetmelik ve yasalarla belirlenen şartlara uygun olarak üretilip, satılması konusunda zabıta ekiplerinin büyük bir hassasiyet gösterdiğini söyledi.

Zabıta ekiplerinin fiyat, hijyen, son kullanma tarihi, gramaj ve diğer koşullarla ilgili gıda yönetmeliklerine uymayanlara gerekli yaptırımları uyguladığını belirten Başkan Genç,"Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve uygun fiyatlarda beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için sıklıkla denetimlerimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmasını istiyoruz. Güvenli bir şekilde beslenme ihtiyaçlarını tesis edebilmeleri adına bütün personelimizle birlikte özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak bizim öncelik verdiğimiz konu vatandaşlarımızın daha huzurlu ve güvenli bir şekilde beslenme ihtiyaçlarını yerine getirebilmelerini sağlamaktır. Bütün yıl boyunca zabıta ekiplerimiz görev alanlarıyla ilgili rutin denetimlerini yapıyor. Düşük gramajda ekmek üreten ya da farklı fiyat uygulamaları yapan esnaf tespit edildiğinde idari para cezası ya da iş yeri kapatma cezası uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.


Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürü Ömer Aydın denetimlerin 24 saat aralıksız sürdüğünü kaydederek vatandaşlardan işyerlerinde gördükleri eksiklikleri ve standart dışı uygulamaları Zabıta Müdürlüğü'nün 411 16 61 numaralı telefonuna bildirmelerini istedi.