Trabzon Arsin Organize Sanayi Sitesi'nde faaliyetini sürdüren TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş, ABD'ye 10 yılda 100 binin üzerinde tabanca ihraç ederek, Türk ekonomisine önemli oranda katkı sağladı. 

TİSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdem, ABD'nin silahta iyi bir pazar olduğunu belirterek, ürettikleri tabancaların ABD'de çok tutulduğunu söyledi.

Erdem, bu ülkede silahın insanlar için bir tutku olduğunu belirterek, "Harp sanayinde kullanılan bir üretim yapmıyoruz. İnsanlar tabancayı cephede savaşmak için asla almıyor. Bizim pazarımızın yüzde 80'i ekonomik durumu çok iyi olan insanlara yönelik. İnsanlar sırf kendini iyi hissetmesi için tabancayı beline takıyor. Yani zevk aracı olarak kullanıyor. Amerika bu konuda büyük bir ekol ve dünyada üretilen tabancaların neredeyse yarısı bu ülkeye gidiyor. Bazılarının 40-50 tane tabancası var. Ekonomik durumu iyi olanlar hatta bayanların 5-10 tane tabancası olan bile var. Tabancayı bir tutku olarak görüyorlar. Zevkine atış yapıyorlar. Bizim ürettiğimiz 1911 çok beğeniyorlar zaten onların modeli. Şimdi yeni yeni tabancalarımız ile piyasaya giriyoruz. İnşallah çok güzel ses getirecek. Amerika'ya 8-10 yılda belki de 100 binin üzerinde tabanca ihracatımız oldu. İnşallah bu rakam bundan sonra katlayarak artacaktır. Daha önceleri Güney Amerika ülkelerine tabanca veriyorduk. 2015 yılında Kongo ve Nijerya silahlı kuvvetlerine tabanca ihraç ettik. Yıllık kapasitemiz şu an tek vardiya 50 bin civarında. Ancak 100 binlik bir siparişi de çok rahat karşılayabilecek alt yapımız var. 2015 yılı ihracatımız yaklaşık 5 milyon dolar. İthalatımız da 750- 800 bin dolar. Artık kalite ihraç ediyoruz" diye konuştu.