İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde başlatılan proje kapmasında Mardin’den Trabzon’a gelen heyetin ardından Trabzon’dan da Mardin’e gezi düzenledi. Mardin merkez ve ilçelerini gezen aralarında öğretmen-öğrencilerin de olduğu 80 kişilik kafile 10 Kasım 2016 tarihinde Derik’te şehit düşen Muhammet Fatih Safitürk için düzenlenen anma programına da katıldı.

Kaymakam Safitürk'ün şehit edildiği makam odasını gezen heyet, Kaymakam'ın şehit olduğu alana karanfil bıraktı. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde Derikli öğrenciler, kaymakam Safitürk için yazdıkları şiirleri ve kompozisyonları okudular.

KARDEŞLİĞİMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün hayali olan projeleri ve idealleri gerçekleştirmek üzere başlatılan çalışmaların önemine değinen Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, "Derikliler, Mardinliler olarak, Trabzonlu kardeşlerimizle bu güzel birlikteliğimizi sürdürmekte ısrarcıyız. Yaklaşık bir ay önce Mardinliler olarak bizler Trabzon'da olmanın mutluluğunu yaşadık, bugün siz Trabzonlu kardeşlerimizi Derik'te ağırlıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle Derikli vatandaşlarımız adına sizleri burada görüyor olmaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Mardin-Trabzon arasında kurulan kardeşlik köprüsü projesini hayata geçiren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya, Mardin Valimiz Sayın Mustafa Yaman'a projemizin uygulanmasında emeği olan Trabzon Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi personeli aynı zamanda proje koordinatörü Ahmet Külekçi ile Mardin Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın'a, emeği geçen ve bu projenin içerisinde yer alan herkese teşekkür ediyorum. Bizim bu kardeşliğimiz sürdüğü müddetçe, hiç bir illegal yapı, terör örgütü ve işbirlikçileri asla amaçlarına ulaşamayacaktır. İnşallah milletçe birbirimize kenetlenmeye devam ederek, terör belasının üstesinden hep birlikte geleceğiz" diye konuştu.

ARAMIZA KİMSE NİFAK SOKAMAYACAK

Mardin - Trabzon arasında yakalanan kardeşlik ikliminin tüm hızıyla süreceğini kaydeden Trabzon –Mardin Kardeşlik Projesi Trabzon Sorumlusu Ahmet Külekçi ise, "Biz Trabzon’da Mardinli kardeşlerimizi ağırlamıştık. Şimdi onlar bizi ağırladılar. Rahmetli Derik Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ün hayali olan projeyi gerçekleştiriyor olmanın gönül huzuru içerisindeyiz. Bu projenin hayata geçirilmesinin talimatı bizzat İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından verildi. Her iki şehrimizin değerli valileri ve belediye başkanları hiç bir fedakarlıktan kaçınmayarak bütün imkanlarını seferber ettiler. Gittiğimiz her yerde, görüştüğümüz her Mardinlinin bizim duygularımızdan farklı duygular içerisinde olmadığını memnuniyetle görmüş olduk. Bizler, aynı toprakların insanları, aynı vatanın evlatlarıyız. Bizi bölmek isteyenlere karşı en güzel cevabımızı karşılıklı ziyaretlerle vermiş oluyoruz. Bu millet, bir ve beraberdir. Bunu asla bozamayacaklar. Nifak tohumları tutmayacaktır. İnşallah bu projeye yapılacak karşılıklı ziyaretlerle birlikte yeni aktivitelerle birliğimiz ve bütünlüğümüzü daha da pekiştirecek, hep birlikte kardeşliğimizi bütün dünyaya haykırmaya devam edeceğiz." dedi.

Mardin’e gerçekleştirilen etkinlik kapmasında Trabzon heyetinde Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İpek Cansel Şahin, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İdris Demirel, Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği üyeleri, gazeteciler Ömer Altuntaş, Özgür Özdemir,  Aykan Kıyak, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü rehber öğrencileri, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri yerini aldı.