Trabzon Kent Konseyi Başkanı ve Trabzon Erzincan Demiryolu Platformu Sözcüsü Mustafa Yaylalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’dan demiryolu projesiyle ilgili devam eden süreci hızlandırmasını beklediklerini söyledi.

Soylu’nun yetki ve etki bakımından çok önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Soylu,“Trabzon-Erzincan demiryolu konusunda hem kendisinin hem de hükümetin hassas olduğunu biliyoruz. Bu dönemde çok daha hızlı yol alınacağı kanaatindeyim. Zaten demiryolu ile ilgili taahhütleri de, vaatleri de var. Biz projenin takipçisi olacağız. Sayın Soylu’nun da bakan olarak hükümet nezdinde projenin takipçisi olmasını bekleyeceğiz”dedi.

SAYIN SOYLU’NUN SÜRECİ HIZLANDIRMASINI BEKLİYORUZ

Trabzon’a verilen bakanlığın kentteki yatırım ve projelerin takip edilip hayata geçirilmesinde çok önemli işlevi olacağına dikkat çeken Yaylalı, “Bakanlığın adı çok önemli değil ama bir bakanlığın Trabzon’a verilmesi ve bu bağlamda Sayın Soylu’nun kent adına projeleri yürütecek, kontrol edecek, yönlendirecek, takip edecek konumda olması bizim için çok önemlidir. Demiryoluyla ilgili bir şekilde devam eden süreci Sayın Soylu’nun bakanlığı çerçevesinde hızlandırmasını bekliyoruz. Burada da yetki ve etki bakımından kendisinin önemi olduğunu düşünmekteyiz. Demiryolu konusunda bundan istifade etmek istiyoruz. Bu çerçevede önümüzdeki günler içerisinde demiryolu platformunun misafiri olarak kendisini Trabzon’da misafir ederek projenin son durumunu ve yapılacak olan çalışmaları değerlendirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.