Kurula ilgi yoğundu. Program kur’an-ı kerim tilaveti ile başladıktan sonra açılış ve yoklamalar yapıldı. Ardından divan heyeti oluşturulduktan sonra saygı duruşu ve istiklal marşı ile protokol konuşmaları yapıldı.

TDF genel kurulunda son olarak iki aday karşı karşıya geldi. Sami Kılıç ve İsmail Şatıroğlu dostluk içerisinde gerçekleştirdikleri seçimi sonuçlandırdılar. Seçime Katılan Delege Sayısı 379 olurken kullanılan oy sayısı ise 373 olarak belirlendi. İlk sandıklarda çekişmeli geçen seçim sonrasında İsmail Şatıroğlu’nun Galibiyeti ile son buldu. Sonuçlara göre İsmail Şatıroğlu 239 oy alırken Sami Kılıç ise 139 oyda kaldı.

İsmail Şatıroğlu seçimi açık ara farkla kazanmasının ardından teşekkür konuşması yaparak Trabzon isminin ne kadara büyük ve güçlü olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Biz İstanbul gibi bir metropol şehirde elimizden geldiği kadar hemşerilerimizi ve Trabzon’u ayakta tutmaya çalışacağız dedi. Şatıroğlu eski başkan Mustafa Demir ’ide unutmadı Trabzon Dernekler Federasyonu Mustafa Demir’e çok şey borçlu diyerek seçime katılmadı ama biz onu asla bırakmayacağız sürekli bizimle olacak ve başarılarımız katlandıkça devam edecek diyerek herkese teşekkür etti.

Bizlerde HaberTS ekibi olarak yeni başkan  İsmail Şatıroğlu’na Başarılar Dileriz.

Haber: Ömer KARAKAŞ / HaberTS İstanbul Sorumlusu