Trabzon'da yaklaşık 1,4 milyon liraya inşa edilen "Ekopark", vatandaşların hizmetine sunuldu. Ortahisar Belediyesi'nin Beşirli sahilinde inşa ettiği Ekopark, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri, Ayşe Sula Köseoğlu ile Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile çok sayıda muhtar ve vatandaş katıldı. 

“Bakanımıza da söz verdiğimiz gibi”

Açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Karayollarımızdan devraldığımız ve 12 dönümlük alanda hemşerilerimizin vatandaşlarımızın daha yaşanabilir bir şehirde yaşam sürdürebilmeleri adına yeşili arttırabilmek, dinlenme alanları oluşturabilmek, çocuklarımızı yeşille ve toprakla buluşturabilmek ve birazda içeriğini ekolojik özelliklerle donattığımız eko parkımızı ham olsun ki sayın bakanımıza söz verdiğimiz gibi zamanında açıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Bilimsel alanda katkı sağlayacak”

Başkan Genç, “Vazifeye başladığımızda hep yakındığımız olayların başında maalesef yoğun yapılaşmanın getirdiği betonlaşma sıkıntısı vardı. Merkezi alanlarımızda yeşilimiz azaldı. Hemşerilerimizin daha mutlu ve huzurlu yaşam alanı oluşturmak için yeşili arttırmamız gerekiyordu. Yola koyulduk. Ve başardık. Bilimsel alanda çocuklarımıza da katkı sağlayabilecek biyolojik göleti, yağmur bahçesini, arı otelini, kuş yuvalarını, ahşap gezinti yolunu planladık, hem öğrenelim, hem dinlenelim, hem de çocuklarımız doğa ile baş başa olsun istedik. Şehrimize, vatandaşlarımıza, ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise konuşmasında Trabzon'da yeşille ilgili beklentilerin tam olarak karşılanmadığını belirterek, "Bu park sadece bir park değil... Ekopark anlamında çocukların eğitiminden, hayvanların da yaşam alanına kadar aynı zamanda da öğretici bir özelliği olan bir park. Bu vesileyle Ekopark'ta emeği geçen herkese teşekkür ederim. Şehrimizde yeşil alan ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu park da bu ihtiyaca cevap verecek çok önemli bir projedir." dedi.  

Konuşmasında Ekopark'ın çevreci özelliğine dikakat çeken Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, "Böylesine başarılı bir projeye imza atan tüm teknik ekibe, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje kentin yaşanabilir değerine katkı sağlayacak bir projedir. Parkımızın Trabzon'un turistik geleceğine katkı vereceğine inanıyorum. Hem de gelecek nesillerimizde çevre bilinci oluşturma adına önemli bir katkı sağlayacaktır." sözlerine yer verdi.   Konuşmasında Trabzon'un hizmetin en güzeline layık olduğuna dikkat çeken Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Trabzon insanı her şeyin en güzeline layık. Trabzon'umuz her şeyin en güzeline layık. Bu felsefeyle yola çıkan yerel idarecilerimiz de böyle hizmetleri ilçemize kazandırıyor. Bu güzel hizmetleri şehrimize kazandıran Ortahisar Belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hep bu güzel hizmetler için koşuyoruz. Değerli başkanımıza ve ekibine, kaymakamımıza, yerel idarecilerimize ve hususen Trabzon halkına çok teşekkür ediyorum. " ifadelerine yer verdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, parkın turizme önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Törenin sonunda Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Yücel Yavuz'a, Doka Genel Sekreteri Onur Adıyaman'a plaket takdim edildi.