14 yıl önce tatil için Türkiye'ye giden İsveçli Sofie Lindholm da Trabzon'a ve dolayısıyla Trabzonspor'a hayran olmuş ve takımını tutkuyla destekliyor. 
 
Türkiye'yi ve Türk insanını çok seven Lindholm, Başbakan Erdoğan hayranı. Ona göre Trabzon dünyanın cenneti; Trabzon insanı da mert, delikanlı, dürüst ve çalışkan. 10 yıl önce Trabzon'a yerleşen Lindholm, İsveç'e sadece ailesini ziyaret etmek için geliyor. Ama Trabzon hasretine dayanamayarak birkaç hafta sonra geri dönüyor. 10 yıl önce Müslüman olan Sofie Lindholm Tipobet Trabzon'da huzur buluyor; "Trabzon'da yaşamayı bana nasip ettiği için Allah'a her gün şükrediyorum." diyor. 
 
13 yıldır fanatik bir Trabzonspor taraftarı olan Lindholm, Trabzon'da oynanan hiçbir maçı kaçırmadığı gibi zaman zaman da deplasmandaki maçlara giderek takımını destekliyor. 
 
Sofie Lindholm, "dünyanı en büyük lideri" dediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da çok sevdiğini söylüyor. 
 
Trabzon'da İngilizce öğretmenliği yapan Sofie Lindholm kısa sürede hiçbir kursa gitmeden Türkçeyi kendi kendine öğrenmiş. Lindholm, Trabzon'daki yerel gazeteler için köşe yazıları da kaleme alıyor. 
 
Lindholm, artık hemşerileri olduğu Trabzonluları ise şöyle tarif ediyor: "Trabzon insanı komiktir, deli-doludur, milliyetçidir, sinirlidir, misafirperverdir, kültürüne ve dinine bağlıdır. Ben de Karadeniz insanın tüm özelliklerini taşıyorum diyebilirim."

 

Editör: TE Bilişim