Türkiye Futbol Antrenörler Derneği  (TÜFAD) Trabzon şubesi  Yavuz Selim sahası hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada yıkılmak istenen Yavuz Selim Sahası’nın yıkılmaması gerektiği ve  bakan Bayraktar’ın düzenlediği iftarda bunun müjdesinin beklendiği ancak karşılık alınamadığı belirtildi.

İşte TÜFAD’dan yapılan o açıklama:

YAVUZ SELİM YIKILIRSA TRABZON FUTBOLU BİTER
Trabzon futbolunun doğduğu, büyüdüğü, Türkiye  liglerinde 4 büyük kulüp arasında yer almasındaki anıların yaşandığı, Trabzon kentini Avrupa ve Dünyaya tanıtan  bir asırlık Yavuz Selim sahasının yıkılması Trabzon futbolunu bitirir.

BU TESİSİN YENİDEN YAPILANMASI İÇİN 3,5 YIL MÜCADELE VERİLDİ
Bu  tarihi saha ilelebet yaşasın diye soyunma odalarından, zeminin sentetik çim yapılmasına, tribününden,   kulüplerin kullanmakta olduğu modern  odalarına kadar  bu günkü hale gelişinden , bu mabedin açılış törenine kadar TÜFAD olarak tam 3,5 yıl Trabzon – Ankara  arasında yapmış olduğumuz  çalışmaları bir yüce Allah birde bu konuya duyarlı spor severler bilir. Tek amaç bu tarih yaşasın diye.

BU TARİHİ SAHAYI BUGÜNKÜ HÜKÜMET YENİLEDİ
Bir tarihi saha ülkemizin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan hükümeti döneminde yeniden yapıldı. Zamanın  Spordan  Sorumlu Devlet Bakanı sayın Mehmet Ali Şahin beyin TÜFAD Trabzon şubemizi  ziyareti  esnasında kendisine Yavuz Selim sahasını tarihini ve mevcut halini anlatınca  kendisi bizzat bu tarihi  sahaya inerek yerinde yaptığı incelemeler sonucunda  bu tesisin yeniden yapılması kararını vererek, aynı dönemin  Gençlik ve Spor Genel Müdürü Trabzonlu hemşerimiz  Mehmet Atalay’ın özverili çalışma ve takibi sonrasında  yeniden yapıldığının altını çizmek isteriz.

AKYAZI PROJESİ GÜNDEME GELDİĞİNDE BU SAHA YIKILMAYACAK DENİLDİ
 Akyazı projesi gündeme geldiğinde Yavuz Selim sahasına Trabzon futbolu için öneminden  dolayı dokunulmayacağını, çok  zorunlu halde mevcut yerde yapılan mekanın üst katında inşa edileceği, en kötü ihtimal bu tarihi futbol sahasının hizmet vermeye başladığı  yıllardaki şu anki orman lojmanlarının olduğu yere taşınacağı söylenmiş idi.

CEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANIMIZDAN YAZILI RANDEVU TALEBİNDE BULUNDUK
Yavuz Selim sahası yıkılması ciddiyet alınca Futbol taban birlikleri ile bir toplantı yaptık. Sonrasında bu konuyu Bakanımıza iletelim dedik ve tüm taban birliklerinin imzası ile iftar yemeğinden önce  Bakanımızla görüşmek için  randevu talebinde bulunduk.

 BU SAHANIN YIKILMAYACAĞI MÜJDESİNİ  BEKLEDİK AMA...
Bu sahada anıları olan bazı arkadaşlar yıkılacak olan bu sahada ben iftar yapmam  diyerek iftar yemeğine katılmazken, bizler  katıldık. Nedeni; Hem davetliydik, ayrıca umutluyduk. TOKİ başkanı iken yaptıkları ile ülkenin gündeminde yer alıp ,Bakanlığı döneminde  yaptıkları ile  taktirlere  layık olan Trabzon’un gurur duyduğu hemşerimiz Çevre  ve Şehircilik Bakanımız Sayın,Erdoğan Bayraktar ‘ın yaklaşık 4.000 kişiye verdiği  bu iftar yemeğinde sayısız devasa projelere imza atan bir Bakanımız olarak  Yavuz Selim sahasının bedelini  bulur ve TOKİ’ye verir ve  Yavuz Selim sahasının yıkılmayacağı müjdesini  yine Yavuz selim sahasının sentetik çimleri üzerinde verir  diye hayal ettik. Ama biz hala bu umudumuzu yitirmedik."