Trabzon Gazeteciler Cemiyeti 2015 ödül töreninde skandal bir olay meydana geldi. Bir süre önce Karadeniz Teknik Üniversitesi Kolektif Öğrencilerini hedef alıp vatan hainliği ile suçlayan Günebakış gazetesine KTÜ’de öğrenim gören ve Trabzon Gazeteciler Cemiyetinden ödül alan KTÜ Gazetecilik bölümü 3. Sınıf öğrenci Berivan Bila, konuyu ilişkin bir açıklama yapmak istediği anda Günebakış gazetesinin muhabirleri tarafından yuhaladı. 

Sunucu tarafından mikrofonun sesi kesildi. Konuşmasına yüksek sesle devam etmek isteyen Bila’ya salondan alkış ve tepki aynı anda geldi. Tören sonrası ödül alan gazeteciler toplu fotoğraf çektiriken kare Günebakış muhabirleri girmeyerek tepkilerini gösterirken bu eyleme Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi'de fotoğraf karesine girmeyerek destek verdi. 

Sahnede fikirlerini dile getiremeyen Bila, ödül töreni sonrasında mikrofonlarımıza açıklama yaptı. Öğrenci Bila törenin ardından sahnede söylemek istediklerini sitemize dile getirdi.

“Günebakış gazetesi sürekli insanları hedef gösteriyor” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Dila, “Muhalif gördüğü her insanı akademisyeninden tutunda nitelikli eğitim öğrencilere kadar, şehrin yapısını suiistimal ederek hedef gösteriyor. Bende bunu dile getirip aldığım ödülü basın emekçilerine, tutuklu gazetecilere, hocalarıma saygı duyduğumu söylemek istedim ne kadar duyuldu bilmiyorum” dedi.

Genç gazeteciye salon çıkışında bazı gazeteciler destek verirken bazı gazetecilerde fili saldırıda bulunduğu iddia edildi. Öğrencilerin konu ile ilgili şikayette bulunup bulunmayacağı merak konusu.

Kaynak: Habercuk
Editör: TE Bilişim