Başkent Ankara'da 25-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliğin son iki gününün Ramazan'a denk gelmesi kriz yarattı.

Geçmişte en çok ilgi gösterilen, yiyecek satışlarının yoğun yapıldığı cumartesiye ve pazara denk gelen etkinliğe özellikle bu sektörde yer alan çoğu firma katılmaya bakmıyor.

Organizasyon ekibi ise bilhassa turizm yatırımları nedeniyle kredi ve teşvik alanları arayarak katılım için zorlarken, "teşvikler aldınız. Destek olmalısınız. Gelmeseniz bile stand kiralayın, parasını ödeyin. Bakan Bey'in isteği bu yönde" diye hatırlatmada bulunuyorlar.

Ortaya çıkan tablodan ve Trabzon Günleri'nin tarihinden Bakan Süleyman Soylu'nun rahatsız olduğu öne sürüldü. Soylu'nun tarih belirlenirken Ramazan'ın neden dikkate alınmadığı yönünde tepkisini dile getirdiği kaydedildi.

Standların kurulmasında doğacak boşluklara ilçe belediyelerinin yerleştirilmesi uygun görüldü. Ancak ilçe belediyelerinde maliyetleri karşılayacak para olmadığından Büyükşehir'den talepler başladı.

Trabzon Günleri'nde yaşanması muhtemel aksaklıklar nedeniyle Kültür Müdür Vekili Ali Ayvazoğlu'nun zor durumda kaldığı dile getirildi.