Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkılarıyla gerçekleştirilen Köyevi müzesinin açılışına Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Prof. Dr. Haşim Karpuz ve Kardeşi İnşaat Mühendisi Fehmi Karpuz, Doç. Dr. Necmettin Aygün, Araştırmacı Yazar Zehra Topal, Karadeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Okutmanı Veysel Usta ile beraberinde birçok sanatçı ve yöre halkı bireyler katıldı.  

Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş ortaya koyulan eserin önemli bir tarihi ve kültürel belge niteliği taşıdığını belirterek bu tür müzelerin çoğaltılması, yaşatılması ve gelecek nesillere bırakılması gerektiğini ifade etti.

Bölgeye turizm ve kültürel bağlamda katkı sağlamayı arzuladıklarını kaydeden Kaymakam Hüseyin Baş emeği geçenlere teşekkür etti.   Köyevi Müzesinin kültürel değerlerimizin korunması ve yaşatılması açısından gerekli olan bir çalışma olduğunu dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen “ Geçmişimizi bilmeden başkalarını taklit ederek bir yerlere gelmemiz mümkün değil. Geç kalınmış bir çalışma olsa bile gerçekleştirilmesinden sevinç duyduğumuz bu eser sayesinden gelecek nesillerimize geçmişimizi aktarma şansımız olacak. ”dedi.  Geçmişte ihtiyaç olarak kullanılan bu eşya ve mekânlar günümüzde artık kaybolmaya yüz tutmuş durumda ve unutulmak üzere olduğunu vurgulayarak, “ Böylesi bir eserin turizm değerleri olan ilçemizde istifade edilebilecek yeni ve önemli bir kazanım olduğunu görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, eserin bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum “şeklinde konuştu.

Müzenin açılışına öncülük eden Konya Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü Akademisyenlerinden Prof. Dr. Haşim Karpuz geleneksel kültür varlılarımızı koruyup sergileyerek değerlerimizin tanıtılmasında katkı sağlamak istediklerini belirtti. Karpuz, “ Bu alanda bölgemizde bir ilki gerçekleştirdik. Gerek bölgeden ayrılan ve çağımızın değişen yaşam şartlarına ayak uyduran yerlilerimiz gerekse yabancı bireyler için tarihimizi yansıtan bir eser bıraktığımızı düşünüyoruz” dedi.   Açılışın ardından müze ev gezilerek bölge halkı tarafından kullanılan tarihi araç gereçler incelendi. Bulunduğu bölge itibariyle doğal güzelliklerin ve tarihi dokunun temsilcisi olan evin bahçesinde bölge halkı tarafından hazırlanan kuymak, lahana sarması ve mısır ekmeği gibi yöresel yiyecekler tadıldı.