Kurban hizmetlerinden vatandaşların kolay bir şekilde yararlanması için nüfus yoğunluğunun ve ulaşım kolaylığının olduğu alanların seçilmesine özen gösterdiklerini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vatandaşların Kurban Bayramı'nda hiçbir sıkıntı yaşamaması için tüm eksikliklerin giderildiğini söyledi.

Ortahisar Belediyesi değişik mahallelerde 16 kurban kesim alanı ile Akyazı'da 1 tane kurban satış alanı belirledi. Başkan Genç, "Kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenen toplam 17 alanda elektrik ve su tesisatlarını döşedik. Akyazı'da bulunan bir adet kurban satış yerimizde mescit, çay ocağı, lavabo, tuvalet, yemekhane, banyo gibi ihtiyaçları karşılayacak konteyner ve diğer binaların yapımını tamamladık. Bütün vatandaşlarımız Ortahisar ilçemizde çok hijyenik şartlarda kurbanlarını keseceklerdir. Belediyemizin görevlendirdiği profesyonel kasaplar vatandaşlarımızın kurbanlarını kesecek. Vatandaşlarımızın mahalle ve sokak aralarındaki hijyenik olmayan kurban kesmelerini önlemek için bütün tedbirlerimizi aldık. Bu konuda zabıta ekiplerimiz denetimlerini bayram boyunca sürdürecek. Bu kuralı ihlal edenlere de zabıta ekiplerimiz tarafından gerekli cezai müeyyideler uygulanacak. Ayrıca belediye ekiplerimiz kurban atıklarının çevreyi ve sağlığı tehdit etmeden belirlenen alanlardan toplanmasını gerçekleştirecektir. Velhasıl sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmek için bütün tedbirleri almış bulunmaktayız" diye konuştu.

Öte yandan Ortahisar Belediyesi bünyesinde Başkan Yardımcısı Firar Bayrak Başkanlığı’nda bir Kurban Komisyonu kurulurken, komisyon bayram sürecinde ortaya çıkabilecek sorunlara çözüm üretecek. Vatandaşlar Kurban Bayramı boyunca temizlik konusundaki şikayetlerini de Ortahisar Belediyesi'nin 444 61 44 nolu Alo Temizlik Hattı'na bildirebilecek.