Başbakan Ahmet Davutoğlu, Osmanlı Ocakları Derneği için geçtiğimiz günlerde yayınlamış olduğu genelge sonrası art arta istifalar geldi.

Davutoğlu'nun, “Osmanlı Ocakları Derneği olarak bilinen bir derneğin, Sayın Cumhurbaşkanımız’dan ‘özel ve ayrıcalıklı bir himaye’ gördükleri gibi hak etmedikleri bir itibar ve desteği toplum nezdinde sağlamayı hedefledikleri, bunun haksız ve kişisel çıkarlar sağlamaya yönelik kullanılmaya çalışıldığı bilgisi edinilmiştir. Osmanlı Ocakları Derneği isimli dernek başta olmak üzere, hiçbir art niyetli kişi veya sivil toplum kuruluşunun özel olarak desteklenmesi veya himaye edilmesi mümkün değildir.”Kelimelerine yer vermesinin ardından bir çok ilde istifalar yaşandı.

İstifalar Karadeniz ile de devam etti. Karadeniz 1. Bölge temsilcisi Başkanı Celal Karadaş’ın istifasından sonra İkinci bölge Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Emre Altuntaş ve Trabzon Osmanlı Ocakları Trabzon İl Başkanı Sadık Berber’de istifa ettikleri öğrenildi.

Haber61’den Şükrü Üçüncü’nün edindiği bilgiye göre; Davutoğlu’nun açıklamaları sonrasında İl başkanı Berber, Genel Merkez ile görüştükten sonra istifasını sunduğu Trabzon’da bulunan İl başkanlığını kapattığı öğrenildi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Sadık Berber, “Sayın başbakanımız Davutoğlu’nun çağrısına kulak verdik. Bizler Değerli Cumhurbaşkanımızın her dönem izinden giden kişileriz. Bu derneğe de başlangıçta girme nedenimiz sevgili Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmamak idi. Fakat, gördük ki, bu durum sadece sözde oluyor. Recep Tayip Erdoğan’ın göstermiş olduğu bazı konularda ki hassasiyeti kendilerinde yok. Cemaatte karşı yani Paralel Devlet yapılanmasına karşı hiçbir mücadele içerisine girmeyen bir dernek yada kurtuluş ile bizim hiç işimiz olmaz. Bu nedenle artık bu kuruluşun içerisinde olmamızın bir anlamı yoktur.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim