2009'dan beri TTB Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdüren Şükrü Güngör Köleoğlu, Oltan Gıda'nın Ferrero Fındık tarafından satın alınmasından sonra bu kurumda profesyonel yönetici olarak yaptığı görev süresinin de tamamlanması üzerine TOBB mevzuatı gereği başkanlıktan ayrıldı. Yerine de yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak görev yapan Eyyüp Ergan seçildi.

Şükrü Güngör Köleoğlu'ndan boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine de yedeklerden Hami Kuloğlu getirildi. TTB'de yönetim kurulu, 14 meclis üyesi içinden seçilen 5 kişiden oluşuyor. Yönetim Kurulu’nda Bekir Şengül ile Mehmet Özer başkan yardımcısı, Hami Kuloğlu ise sayman üye olarak görev yapıyor.

2009'dan itibaren TTB Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Şükrü Güngör Köleoğlu, görev süresinde özellikle üretim ve ihracatının büyük kısmını elimizde bulundurduğumuz fındıkta verim ve kaliteyi arttırma projeleri ile sektöre sağladığı katkıyla biliniyor. Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırmanın yanında, Fındıklı Ekmek, Trabzonspor'un Resmi Yiyeceği Finduk başta olmak üzere birçok proje Şükrü Güngör Köleoğlu'nun başkanlık döneminde gerçekleştirildi.

EYYÜP ERGAN’IN ÖZGEÇMİŞİ 

1961 yılında Trabzon’da doğan Eyyüp Ergan, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. Fındık ticareti ile iştigal eden Eyyüp Ergan, Birlik Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yapıyor. Evli ve 5 çocuk babası.

Editör: TE Bilişim