Trabzon'un 6 milletvekili var. Bunlardan birisi kadın. Trabzon'un ve bölgenin tek kadın milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu. "Trabzon'un Ayşe'si" aslında ağabey arayışında olan Trabzon'a ablalık yapıyor.

Milletvekili olmasının ardından kısa bir süre geçse de Trabzon'la-Ankara arasında sıkı bir bağ kurmayı başaran Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti'nin 4 vekili arasında sivrilmeyi de başardı.

Meclis ve ülke gündemi her ne kadar ülke sorunları ile alakası olsa da bu kısa sürede Köseoğlu, AK Parti'nin Trabzon'la ilgili projelerini gündeminden hiç düşürmedi. "Bizim meselemiz Trabzon, Trabzon'a ne kazandırabiliriz. Biz bunun derdindeyiz" dedi her seferinde.

Birlikte çalıştığı ekibi de özellikle projecilerden seçen Köseoğlu, milletvekili koltuğuna oturduğu günden itibaren Trabzon'la ilgili projeler hazırlatmaya başladı.

Erken seçim sürpriziyle birlikte yeniden seçim havasına giren adaylar arasında en az tartışılan isim olarak görünen Köseoğlu, Trabzon milletvekili listesinin değişmeyeceğini düşünüyor.

AK Parti Trabzon listesi bugün en çok tartışılan konuların başında geliyor, ancak genel merkez nezdinde herhangi bir kaos ortamı yaşanmaması için listelerde değişikliğe gitmeyebilir.

Güzel bir ekip oluşturduklarını ve bu ekibin Trabzon'a çok faydalı işler yapacağını her seferinde yineleyen Köseoğlu, Trabzon'un bakanlık alması noktasında her kesimin bir bütün olmasını ve ortak ses çıkarılmasını, böylelikle Trabzon'un Ankara'da daha iyi temsil edeceğini ve geçmişteki misyonunu yeniden kazanacağını düşünüyor. 
Editör: TE Bilişim