Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Bektaş ve beraberindekiler, sektörün sorunları ve geleceğe yönelik çalışmalar konusunda TTSO yönetim kurulu üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu.

MOBİLYA SEKTÖRÜ YÜZDE 1 KDV İLE HAREKETLENDİ

Mobilya sektörünün içinde bulunduğu durumu değerlendiren sektör temsilcileri, özellikle yüzde 1 KDV uygulamasının büyük bir canlılık yarattığını ifade ettiler. Trabzon’da Arap turizminin de mobilya ve yan sektörlerine büyük katkı sağladığı vurgulanırken turizm sezonunun daha geniş bir periyoda yayılmasının faydalı olacağı kaydedildi.

“TURİSTLERE ÜRÜN SATIŞINI ARTIRMALIYIZ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turistlere şehirden satılacak ürünlerin artırılmasını amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bu konuda herkesin gözünü açması lazım. Yaptığımız çalışmalar sonucunda turizm sezonunda özellikle yeme içme altyapısının iyileştiğini görüyoruz. Yatak kapasitemizin de 30 bine yaklaşmış olması sevindiricidir. Bundan sonra hepimizin amacı şehrimize ve bölgemize gelen turistlerin kalış sürelerini artırmak olmalıdır. Ayrıca turistlere satılacak ürün çeşidimizi de çoğaltmalıyız. Ancak bu şekilde gerçek bir turizm merkezi olabiliriz. İlk etapta turistik ürünleri başka üretim merkezlerinde üreterek ticaretini yapmalıyız. Zamanla üretimleri şehrimizde yapmaya da başlayabiliriz.”

BEKTAŞ MOBİLYA KENT HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Trabzon’un Arsin ilçesinde kurulması planlanan Mobilya Kent Projesi hakkında bilgi veren MOBİAD Başkanı Alpar Bektaş projenin alanının 223 dönüme çıkarıldığını belirtti. Öncelikle dayanıklı tüketim ürünlerinin yer alacağı projenin doğru planlanması için şehirdeki bütün kesimlerin görüşlerine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Bektaş, şu ifadeleri kullandı:

“Gerek mimari gerekse içerik olarak uygulanacak projenin başarılı olması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Projeden üyelerimizin, esnafımızın, halkımızın yararlanması esastır. İlk etapta şehrimiz, ardından da komşu şehirler ve komşu ülkeleri kapsayan bir işbirliğini ortaya çıkartmayı arzuluyoruz. TOKİ ile yaptığımız anlaşma neticesinde üst yapılar üretilerek 40 ay gibi vadelerde katılımcılara kazandırılacak.”

Alper Bektaş MOBİAD olarak yaptıkları araştırmada bahçe mobilyaları alanında yapılacak yatırımın Trabzon’a istihdam ve mobilya sektörüne ekonomik kazanç sağlayabileceğini öngördüklerini dile getirdi, TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi’nde mobilya sektörünün de yer almak istediğini vurguladı.

“MOBİLYA SEKTÖRÜ ODAĞINDAN UZAKLAŞMAMALI”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Mobilya Kent projesine ellerinden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti. Projenin çıkış noktasının mobilya ve yan sektörlerinin bir arada yer alması olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Bütün çalışmalar titizlikle yürütülmelidir. Mobilya sektörü odağından da çok fazla uzaklaşmamak gerekiyor. Çok ince bir çizgi. Bu konuda iyi değerlendirmede bulunmak lazım” dedi.

“VAKFIKEBİR OSB DEĞERLENDİRİLMELİ”

Bahçe mobilyaları konusunda iyi bir fizibilite yapılmasının ardından Trabzon’da üretime geçilebileceğine işaret eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde bu yatırım planlanabilir. Bahçe mobilyaları istihdam yoğunluklu bir sektör ve Vakfıkebir’den insan kaynağı kullanılabilir” diye konuştu.

“TR61 YEŞİL ENDÜSTRİ BÖLGESİNDE EN AZ 500 DÖNÜM ALAN YERLİ YATIRIMCILARIMIZA AYRILACAK”

TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi’nde en az 500 dönümün yerli yatırımcıya ayrılacağını ifade eden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, sektörlerden yatırım taleplerinin gelmeye başladığını, bu talepleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yönlendirdiklerini kaydetti. Hacısalihoğlu, “TR61 Yeşil Endüstri Bölgesinde sektörleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız belirledi. Özellikle orta ve yüksek teknolojik yatırımlar dikkate alınıyor. Burada yapılacak yatırımlar için istenen kriterler göz önünde bulundurularak projeler hazırlanmalıdır” ifadesini kullandı.