Vali Yavuz ilk olarak Maçka Kaymakamlığına atanan Haluk Çakmak, Maçka Cumhuriyet Savcılığına atanan Veysel Taşkın ile Maçka Hâkimliğine atanan Selda Atasoy Eskiçırak’ a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Buradaki ziyaretlerinin ardından Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ı makamında ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Koçhan’la bir süre görüşerek, belediye çalışmaları hakkında bigi aldı.

Maçka İmam Hatip Ortaokulu’na geçen Valimiz, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Hamsiköy ve Zigana Dağı güzergâhında bulunan turizm işletmecileriyle bir araya gelen Vali Yücel Yavuz, önümüzdeki turizm sezonu hazırlık çalışmaları hakkında işletme sahipleriyle görüş alışverişinde bulundu. İşletmecilerin sorunlarını da dinleyen Vali Yavuz, “Madem ki işimiz turizm, turizmin gereklerini de yerine getireceğiz. İşletmecilerimizin çalışmalarından memnunuz. Ancak bu memnuniyeti daha da artırmalıyız. Özellikle hijyene, fiyat listelerimize ve hizmetlerimize dikkat etmeliyiz. Küresel ısınmadan dolayı bölgemiz şanslı, ilimizde de Maçka Vadisi, Zigana Bölgesi ve Hamsiköy turizm konusunda istikbali parlak olan yerlerdendir ”dedi.

Toplantı sonrası Sümela Manastırı Bölgesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan Seyir Terasları Projesini inceleyen Vali Yavuz, seyir terasları sayesinde Sümela Vadisi' nin daha cazip hale geleceğini söyledi.

Yapılan toplantıların ardından Hamsiköy’e geçen Vali Yücel Yavuz, Hamsiköy sakinleriyle bir kıraathanede sohbet etti. Burada bulunan tarihi konakları inceleyerek,  meşhur Hamsiköy Sütlacı hakkında ustasından bilgi aldı.