AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında Ankara’da gerçekleşen Trabzon zirvesiyle alakalı önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da bu zirvede yer aldı. Toplantının ilk aşamasında Trabzon’daki yatırımlar detaylı bir şekilde ele alındı. Vali Öz’ün katılmadığı toplantının ikinci aşamasında ise Başkan Revi, teşkilatlarla alakalı önemli konulara değindi.

NİSAN’DA UZUNGÖL’DE TURİZM TOPLANTISI

Toplantıda özellikle Trabzon’daki yatırımların ele alındığına dikkat çeken Başkan Revi, “Projelerimizin tamamını konuştuk, herkes hazırlıklı gelmişti zaten ve dosyalar tek tek değerlendirildi. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu toplantı esnasında projelerimizle alakalı diğer bakanlarımızla da telefonla görüştü. İkinci üniversite ile ilgili çok ciddi bir mesafe alındı, Yatırım Adasıyla ilgili zaten bildiğiniz üzere Meclisten karar çıktı. Uzungöl’le alakalı yakın bir zamanda üst üste toplantılar gerçekleştirmiştik. Nisan ayının ilk yarısında, turizmle alakalı nereye geldik diyerek bununla alakalı Uzungöl’de bir toplantı yapılacak. Mevsimlik işcilerden İŞKUR projelerine kadar birçok konuyu ele aldık” dedi.

KAMUOYUNUN DİKKATİNE SUNUYORUZ

Özel sektörün İŞKUR’dan eleman çalıştırmasıyla alakalı kolaylıklar olduğunu hatırlatan Başkan Revi, “Sadece kamuya odaklanmamalıyız özel sektöre yönelik istihdam projeleri var bunları kamuoyunun dikkatine de sunuyoruz” şeklinde konuştu. Yaklaşık 5 saat süren Ankara zirvesinde konuşulmayan konu kalmadığını belirten Revi, “Milli Eğitimle alakalı yatırımlar, AFAD’ın yeni binası, üniversitenin otoparkı gibi birçok konuyu konuştuk. Milletvekillerimiz hangi projeleri takip edeceğini de belirledik ve vekillerimiz arasında paylaşım yapıldı. Biz her birini takip edeceğiz ve hem Bakanımızla hem vekillerimizle de bilgi alışverişine dikkat edeceğiz” ifadelerini kullandı.

PROJELERİN BÜYÜK KISMI ULAŞTIRMAYLA İLGİLİ

Toplantının ilk oturumunda Trabzon’daki yatırımların ikinci oturumunda ise teşkilat çalışmalarının ele alındığını vurgulayan Başkan Revi, “Projelerimizin önemli bir kısmı Ulaştırma ile ilgili ve Havalimanı’nda neler yapılacak uzun uzun konuştuk. Orada büyük bir alan var ve yeni bir Havalimanı’yla birlikte başka bir amaçla kullanılabilecek tesisler de yapılabilir. Toplantımızda Demiryolu’nu da genişçe değerlendirme fırsatımız oldu ” dedi. Revi, büyük projelerin yanı sıra Trabzon ilçelerindeki yapımı devam eden ve aşama kaydedilen projelerin de tek tek ele alındığını özellikle belirtti.

TOPLANTIDAN ÖNCE GENEL MERKEZ ZİYARETİ  

Genel Merkez’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi de toplantı öncesi ziyaret ettiğini belirten Revi, “Büyükşehir uygulamasında ortaya çıkan sıkıntıları tek tek Genel Başkan Yardımcımıza anlattım. Toplantımızın ikinci oturumunda da teşkilat çalışmalarımızı ele aldık. Nöbetçi vekil uygulamamızın işleyişi, ilçe belediyelerimizin halk günleri yaygınlaşmaya devam edecek. Milletvekillerimiz hafta sonları burada olacak ve uygun programlarla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hem projelerimizi adım adım takip edip yerine getireceğiz hem de vatandaşlarımızla iç içe olmaya özen göstereceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim