Trabzon 2016 Gymnasiade Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak. Daha önce EYOF 2011’e ev sahipliği yapan ve 2014 Haziran ayında Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olan Trabzon, en büyük 3’üncü olimpiyat organizasyonu olarak nitelendirilen ve içerisinde Atletizm, Yüzme ve Jimnastik olmak üzere üç temel branşı barındıran Gymnasiade’yle beraber 2016 yılında 60 yakın ülkeden 8 bine yakın sporcuyu ağırlayacak. Daha önce 1978 yılında İzmir’de yapılan ve aradan geçen 36 yıl sonra organizasyonun Trabzon’a kazandırılmasında önemli rol oynayan Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ayhan Pala, 5 Kasım 2013 tarihinde Brezilya’nın Brazil kentine giderek, Brazil büyükelçisi İsmet Diriöz ile olimpiyat bayrağını teslim aldıklarını ve bayrağı Trabzon’a getirdiklerini kaydetti.

Gerçekleştirilecek iki organizasyonla Trabzon’un bir ilki de gerçekleşeceğini söyleyen Pala, ISF (Uluslararası Okul Sporları Federasyonu) bünyesinde ki her bir organizasyon ayrı ayrı kentlere verildiğini, Trabzon’un hem Hentbol şampiyonasına hem de Gymnasiade’ye ev sahipliği yaparak iki organizasyona da ev sahipliği yapmış tek kent olacağını belirtti. Trabzon’un spor ile kardeşlik köprüsü kurma fırsatını da ele geçirdiğinin altını çizen Pala," gelecek ülkeler arasında Ermenistan, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail de var. Trabzon büyük bir fırsat yakalıyor ve dünyaya spor ile kardeşlik köprüsünü kurma fırsatını elde ediyor. Biz gelecek olanlara göstereceğimiz misafirperverliğimizle ve organizasyona katılacak her ülkenin kendi ülkesinden getireceği bir ağaçla oluşturacağımız hatıra ormanı ile Trabzon dünya barışının merkezi haline gelmiş olacak. Bu iki organizasyonun Trabzon’da yapılacak olmasıyla da Trabzon Dünya Okul Sporlarının başkenti haline geliyor." dedi.

Gymnasiade’nin açılışını da 2016 yılına kadar tamamlanmış olacak Akyazı Stadın’da dev bir organizasyonla yapmayı planladıklarını kaydeden Pala, "organizasyona Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından gereken önem ve desteğin verildiğini, gereken hassasiyeti gösterdiği için kendisini teşekkür ettiğini söyleyerek, aynı hassasiyeti ve duyarlılığı Trabzon halkından da beklediklerini" söyledi.
Editör: TE Bilişim