Trabzon'da 2012 yılı haziran ayı itibariyle il genelinde 20 bin 455 kişiye 3 milyon 671 bin 365 liralık yardım yapıldı. İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapılan yardımların nakdi, gıda, eğitim, giyim, barınma, sağlık ve proje yardımı şeklinde gerçekleştiği belirtildi.

Vali Recep Kızılcık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, devlet olarak ihtiyaç sahibi aileleri kimseye muhtaç etmemek için çalıştıklarını bildirdi. Kızılcık, "Devlet olarak her zaman muhtaç insanlarımızın yanındayız. Tespit edilen muhtaç ailelerimize gerekli kurumlar aracılığıyla yardımlar yapılmaktadır. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacaktır." dedi.

Fakir fukaraya, garip gurebaya ulaşmanın sosyal devletin anayasal görevi olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, sözlerine şöyle devam etti: "Yardıma muhtaç vatandaşlarımıza demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmanın gereği olarak yardımlar yapmaktayız. Aslında bu sosyal devlet olmanın da gereğidir. Kimin bacası tütmüyor, kimin evinde bir sıkıntı varsa bununla ilgilenmeyi bir görev olarak biliyoruz."

Ramazan ayı süresince de ihtiyaç sahiplerine 200 lira nakdi yardım yapılacağı bilgisini veren Kızılcık, "Ramazan ayı nedeniyle Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğümüzden aktarılan kaynaklara vakfımızın kaynakları da eklenerek bin 140 yardıma muhtaç vatandaşa toplam 228 bin liralık Ramazan yardımı yapılacaktır. Bu yardımlar kişi başı 200 lira olup, 8 Ağustos tarihinden itibaren Ziraat Bankası kanalıyla ödenecektir." diye belirtti.

Editör: TE Bilişim