Trabzon Kürsüsü tarafından organize edilen ‘Şike Panellerini’ yayınladığı gerekçesi ile Kaçkar Tv’ye RTÜK tarafından 12 bin TL para cezası kesildi. Adalet arayan insanların sesi olduğu Kaçkar Tv’ye ceza kesen RTÜK’e tepki yağıyor.

3 Temmuz 2011 yılında başlayan ve Trabzonspor gibi bir çok takımın mağduriyeti ile sonuçlanan şike sürecinin yankıları devam ediyor.  Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dahil bir çok kulüp yöneticisi ve başkanının ceza aldığı şike süreci ile ilgili TFF’nin aldığı yanlı kararların etkisi daha henüz bitmezken bir skandal karar da RTÜK’ten geldi.
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Trabzonspor’un hak arayışına destek vermek için kurulan Trabzon Kürsüsünün 3.’üncüsünü düzenlediği ‘Şike Panellerinin’ ardından bu panelleri yayınlayan Kaçkar TV’ye 12 bin TL ceza verdi.
Fenerbahçe kulübünün şikayeti üzerine alınan cezanın ardından ise RTÜK’e tepki yağıyor. ‘Halkı galeyana getirmek, insanları aşağılamak kurumları küçültmek’ gibi bahanelerin arkasına sığınan RTÜK heyeti sarı lacivertlilerin baskısına  dayanamayarak böyle bir skandal karara imza attı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Kürsüsü Başkanı gazeteci Ulaş Özdemir, “Sonuçta biz zaten bu panelleri canlı yayın verecek kanal bulamıyorduk. Buna kendi içimizde ki kanallar da dahil. Uyduda olan kanallar dahil. Kaçkar TV ile konuştuk onlar seve seve kabul ettiler bu panelleri yayınlamayı. Değerinin kat kat altında yayınladılar. Her türlü teknik imkanı bize sundular. Ben zaten savcılığa bununla ilgili suç duyurusu vardı. E çünkü yayın bandını istemişti. Ancak RTÜK şikayetini bilmiyorduk.

Fenerbahçe Kulübü şikayeti yapan. RTÜK’de incelemiş. “Halkı galeyana getiriyorsunuz, insanları aşağılıyorsunuz kurumları küçültüyorsunuz” diyor. Dolayısı ile de ilgili kanun maddeleri gereğince 12 bin TL ceza kesiyor. Biz bu panelleri yaparken sistemi zaten rahatsız edeceğimizi biliyorduk. Bilmemek için aptal olmak lazım. Ama biz sistemi rahatsız ederken kendi içimizde ki insanları rahatsız edeceğimizi bilmiyorduk. “Bu paneller ne işe yarıyor. Ben bu panellere inanmıyorum” diyen Trabzonsporlu bazı çok bilmiş arkadaşlarımız vardı. Şimdi bu panellerin ne işe yaradığını, asıl hedefimiz olanları nasıl rahatsız ettiğimizi her halde anlamışlardır.

Sonuçta bu ağır bir ceza. Trabzon Kürsüsü olarak Kaçkar TV’yi bu ceza anlamında yalnız bırakmayacağız. Sonuçta bu ceza Kaçkar Tv’ye değil bize kesildi. Adalet arayan insanların sesi oldu o kanal. Sonuçta adalet arayan insanlara ceza kesildi. Haliyle gereken desteği vereceğiz ödeme konusunda” dedi.

Trabzon Kürsüsü'nün resmi twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Kaçkar TV Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Onay: Bu haklı davanızda yanınızdayız. Yine panel yapın, yine yayınlarız" denildi.

Kaynak: 61SAAT