Trabzon'un Yalıncak beldesinde, AL-Rubean grubu tarafından yaptırılacak olan 5 yıldızlı otel için Trabzon Valisi Recep Kızılcık başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda, yapılacak otelin projesi hakkında bilgi verilirken otelin, 2014 yılının ortalarında açılmasının planlandığı belirtildi.

Toplantıda ilk olarak söz alan otelin yapımını gerçekleştirecek olan Al-Rubean Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Al-Rubean, projenin Trabzon için önemli olduğunu belirterek

"Böyle bir şansı bize verdiğiniz ve güvendiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu projenin Trabzon için çok önemli bir proje olacağına inanıyoruz" dedi. 

Al-Rubean grubu adına mühendis Abdurahman Al Bazi de proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Bu otelin yapımı için yapılan yardımlardan dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Bu yatırım inanıyorum Doğu Karadeniz'de ses getirecek bir yatırım, biz bunu başlangıç olarak düşünüyoruz.

İnşallah Arap kardeşlerimiz buraya gelir, güzel yatırımlar yapar. Burayı kendi yerimiz gibi sevdik. Burasını ikinci evimiz gibi değil birinci evimiz gibi sevdik. Otelin oda sayısı 210-230 arası değişebilir. Trabzon'un

ihtiyaçlarına göre bunu tasarlıyoruz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Trabzon'a çok güzel bir eser kazandırabiliriz. Büyük bir yatırım olduğundan dolayı bir süreçten geçmesi lazım." 

Ticaret Sanayi Odası Başkanı (TTSO) Suat Hacısalihoğlu ise yapılacak otelin Trabzon'a ekonomik anlamda katkı sağlayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu otellerin yapılmasında sadece Trabzon'un bölgenin konumunu düşünerek değil, uluslararası kapasitelere bakarak, bölgenin interlantını dikkate alınarak özellikle Kafkas güney ve kuzeye doğru bakarak projelerin gerçekleşmesi daha mantıklı olacaktır" 

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da son yıllarda bölgeye Arap turistlerin ilgi gösterdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Bu yatırımın sadece bir otel yatırımı olmaktan ibaret olmadığını, bunun iki halkın ve bölgenin birbirine daha yaklaşması yönünde bir adım olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gelen Arap turistlerin bugüne kadar karşılaştıkları temel sorunların başında ulaşım ve iletişim geliyor.

Bunlar çözümlenebilecek sorunlardır. Bu anlamda özel sektörün daha etkin bir şekilde turizm firmaları ve organizasyonları kurmaları ve yapmaları konusunda kendilerine davetlerimi iletmek istiyorum.

Arap turizminin artarak devam etmesi için sadece fiziki yatırmların standardının artırılması değil bununla beraber hizmet sunumunda standart yükselmesine artışına gitmeliyiz ki gelen misafirlerimizi daha memnun edelim."

Daha sonra projenin sunumu ANKA Grubu Genel Müdürü Onur Kılıç tarafından yapılırken toplantıya, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Yalıncak Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kültür Turizm İl Müdürü İsmail Kansız da hazır bulundu.