Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıldönümü kutlamalarına Trabzon'da çelenk sunumu ile  başlandı.

28 Ekim Pazar günü Trabzon Valiliği önündeki alanda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutan Kurmay Albay İlhami Ulu, Belediye Başkan vekili Seyfullah Kınalı, resmi ve sivil kuruluş temsilcileri ile siyasi parti teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumunun ardından Şeref defterini imzalayan Vali Kızılcık, deftere Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şu düşüncelerini aktardı: “İlanının 89.yıl dönümü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız cumhuriyetimizi çok iyi noktalara taşıyacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan demokratik, laik ve çağdaş kimliği ile gelişip yücelttiğimiz Türkiye Cumhuriyeti gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacaktır.

Bu konudaki en büyük güvencemiz, birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemini kavramış, aydınlık geleceğimize inanan yüce milletimizdir. Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla 29 Ekim Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum.

Türk ulusu olarak emanetin olan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyor ve aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz"