Meclis Üyesi Selahattin Çebi, “Günümüzde sanki kadın erkek eşittir şeklinde bir algı oluşmaya başladı. Böyle bir şey yok. Bu kutsal kitabımızda da yok, inancımızda da yok. Geleneklerimizde yok. Kadın erkek arasında eşitlik söz konusu bile olamaz. Kadın erkeğin eşit olması mümkün değildir” dedi.

Mısırlıoğlu ise bu ifadelere katılmasının mümkün olmadığını belirterek, “Eşitlik insan hakkı temelindedir. Eğitim hakkını almakta herkes eşittir, herkes eşit derecede siyasete katılma özgürlüğüne sahiptir. Herkes eşit derece çalışma hakkına sahip olmalıdır. Eşitlik böyle bir şeydir.  Yani kadınlar da erkekler de okula gidebilmelidir. Kadınlar ve erkekler sigortalanmalı ve eşit ücret almalıdır. Eşitlik budur. Bilgiye, kaynağa paraya ulaşımda erkek ve kadın aynı haklara sahip olmalıdır. Eşitlik böyle bir şeydir. Bu anlamda erkek kadın eşit değildir yaklaşımını kabul edemem. Hiç kimsenin de bu çerçevede bir kadın erkek eşitliğine karşı çıkacağını düşünmüyorum. İnsanlar kadın erkek ayrımı yapılmaksızın eşittir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadın erkek eşitliğini kabul etmiştir. Bu program bunun kanıtıdır. Türkiye bu çerçevede kilit anlaşmalara imza atmıştır. Buna yerel kurum ve unsurların da inanması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Çebi ile Mısırlıoğlu arasındaki bu tartışma biter bitmez meclis üyesi Mehmet Aydın Mısırlıoğlu’na ilginç bir soru yöneltti. Aydın, “Geçen yıl Valilik özel kaleminde yapılan taciz olayında tacize uğrayan bayan görevinden alındı. Bunu kadın haklarının savunucusu ve erkek kadın eşitliğine inanmış biri olarak nasıl kabul ediyorsunuz? Devlet yaptı bunu. BM temsilcisi olarak İçişleri Bakanlığı’na bununla ilgili bir rapor yazdınız mı?” dedi.

Mısırlıoğlu ise, “Benim bir görev tanımım var. Valilik ve belediyenin hizmet götürürken kadın erkek eşitliğini gözetmesi üzerinden yapılan çalışmaları gözetmekle sorumluyum. Valilik’te çalışanlara iyi mi davranılıyor, kötü mü davranılıyor bunu raporlamak benim iş tanımımda yok. Haddime de değil. Problem varsa Valilik’in kendi kurumları var bu kurumlar raporları yazar. Der ki Trabzon Valiliği ayrımcılık yapıyordur. Sanırım bu müfettişlerin işidir. Bunların yerine geçemem. Ben kendim raporlama yapamam” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim