TTSO, Trabzon’da faaliyet gösteren yerel marketlerin çalışma saatlerinin sabah 09.00 ile akşam 21.00 arasında düzenlenmesi ve uygulamanın 1 Eylül 2012 tarihi itibarıyla hayata geçirilmesi konusunda market temsilcileri arasında mutabakata varıldı.

Trabzon’da faaliyet gösteren yerel marketlerin temsilcileri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu başkanlığında üçüncü kez bir araya gelerek daha önceki toplantılarda üzerinde mutabakata varılan konulardan olan mesai saatlerinin sabah 9.00 ile akşam 21.00 saatleri olarak düzenlenmesi konusunda önemli bir adım attı.

TTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk ve Genel Sekreter Hakan Gürhan’ın yanı sıra M. Hanefi Mahitapoğlu (İSMAR), Mehmet Mazlum (TANSA), Erdoğan Akyüzlü (KİLER), Hacı Yaranlı (ARZUM), Sefer Ayyıldız (AY-MAR), Ali Komar (ASYA), Hüseyin Salimoğlu (İPA), Hasan Aktaş (BEYMAR), Murat Akpınar (AK EVİM), Ali Karlıklı’nın (BİZMAR) katıldığı toplantıda konuşan Başkan Hacısalihoğlu, ulusal market temsilcileriyle yapılan toplantılar hakkında bilgi verdi.

Yerel Marketler Anlaştı

Toplantıda daha sonra önceki toplantılarda ele alınarak üzerinde mutabakata varılan 3 konudan biri olan, mesai saatlerinin 09.00 ile 21.00 olarak belirlenmesi konusunda market temsilcileri görüşlerini dile getirdiler. Market temsilcileri, çalışma saatlerinin düzenlenmesiyle ilgili olarak bunun enerji ve işçi maliyetleri başta olmak üzere faydalı olacağını belirterek alınan karara uyacaklarını ifade ettiler.

1 Eylül 2012 tarihinden itibaren marketler 09.00-21.00 arasında açık kalacak

Bunun üzerine bütün marketleri bağlayacak ortak mesai saatlerinin Ramazan ayından sonra, 1 Eylül 2012 tarihi itibarıyla hayata geçirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Başkan Hacısalihoğlu, konuyla ilgili olarak Belediye ile görüşüleceğini, kamuoyunun da çeşitli ilan ve duyurularla bilgilendirileceğini belirterek alınan kararın ulusal market temsilcileriyle de paylaşılacağını ve gelişmelerle ilgili yerel market temsilcilerinin haberdar edileceğini söyledi.

Toplantıda son olarak önceki toplantılarda ele alınarak üzerinde mutabakata varılan Pazar günleri marketlerin açılmaması ve servislerin kaldırılması konularının da daha sonra ele alınması kararlaştırıldı.

Başkan Hacısalihoğlu; “Marketler örnek bir çalışma sergiledi”

Yerel market temsilcilerinin bir araya gelerek örnek bir davranış sergilediklerini ve bu hareketin Türkiye’nin değişik yerlerinden takip edildiğini belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Ben bu özveri dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum. Bu her sektörde olabilecek bir şey değildir. Bir araya gelinerek sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulması bile çok güzel. Bu tür gelişmeler şehrimiz adına da çok önemli bir gelişme olacaktır. Ben alınan kararın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.