Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Merkez ve Taşra Teşkilatında Düzenleme Yapılması Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karar gereği, 145 meteoroloji istasyon müdürlüğü kapatıldı. 

Bakanlar Kurulu Kararı ile Tahminler Dairesi Başkanlığı, Gözlem Sistemleri Dairesi Başkanlığı, Meteorolojik Veri İşlem Dairesi Başkanlığı, Araştırma Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde toplam 35 yeni şube müdürlüğü kuruldu. Ayrıca, Bölge Müdürlüklerine bağlı olarak 8 yeni Youwin bölge müdürlüğü kuruldu.

Adana, Hatay, Mersin, Afyonkarahisar, Denizli, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Muğla, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Burdur, Isparta, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova, Aydın, İzmir, Manisa,

Kars, Ağrı, Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Konya, Niğde, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Çorum, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Gaziantep, Amasya, Sivas, Tokat, Giresun, Rize, Trabzon, Bitlis, Muş, Van, Bartın ve Kastamonu illerinde bulunan 145 meteoroloji istasyon müdürlüğü de kapatıldı.