Çok sayıda Türkçü Meydan parkı Atatürk Alanı’na kadar yürüdü. 16 Türk devleti bayrağıyla yürüyen grup Atatürk Alanı’nda İstiklal Marşı okudu. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Ötüken Dergisi Trabzon Temsilcisi Rasim Topçuoğlu, “Hepinizin bildiği üzere 1 Mayıs günü vatan haini teröristler şehrimize girmeye çalışmış, Trabzon halkı şehrini alçak teröristlere dar etmiştir! Trabzonlu, Trabzon’un Türkiye’nin kalesi olduğunu bir kez daha dosta düşmana göstermiştir” dedi. 

Topçuoğlu açıklamasına şöyle devam etti:  

Yalnız unutulmamalıdır ki bugün hayallerinde bile barınamayacakları Trabzon’da teröristler yürümeye kalkışmışlardır. Bu cesareti kendilerinde görebilecek kadar hadsizleşmişlerdir. Bunun iki kaynağı vardır. Birincisi Trabzon’un milli duygularını yitirmiş olduğuna inanmaları ikincisi ise çözüm süreci adı altında birilerince kendilerine verilen haklardan şımarmalarıdır. Onların unutmaması gereken şey ise Trabzon dün olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır ve daima ayakta kalacaktır. 

Netice ortadadır, Trabzonlunun tavrı bellidir. Kimse Trabzon’un huzurunu bozmaya çalışmasın. 

Binlerce kişi Ulus meydanına yürümüş ve Türkçü düşünce fikir sahasından fiiliyata dönüşmüştür. Türkçülerin 3 Mayıs ruhu bu olaylar eşliğinde başlamış ve 1945’den bugüne Türkçüler Günü olarak kutlanmaya devam edilmiştir. Bugün takvimler 3 Mayıs 2015’i gösterse de ruhumuz 3 Mayıs 1944’tedir! 3 Mayıs ne bir bayram, ne bir matemdir. Ona bir bayram diyemeyeceğiz. Çünkü yıllardır süren ve bundan sonra da yıllarca sürecek olan büyük ıstırabımız o gün başlamıştır. Ona bir matem demek de uygun değildir. Çünkü yürekliyle yüreksiz bugün ortaya çıkmış, millet sevdalıları ile korkaklar gerçek anlamda ayrışmışlardır. 3 Mayıs Türkçülerin günüdür. Atsız Atamızın dediği gibi “Hoşlanmayanlar onu benimsemesin. Türk’e benzemeyenler onu yadırgasın. Biz 3 Mayıs’ı sevmekte devam edeceğiz…’’ O gün Türkçülük ateşini yakan binler, bizlerin yolunu aydınlatmışlardır. Her 3 Mayıs’ta Türkçüler bir araya gelmekte, meydanlara inmektedirler. Genç Atsızlar olarak birçok ilden dava arkadaşlarımız bugün Uludağ’da büyük bir Kurultayla 3 Mayıs’ı anmakta, biz de Trabzon’dan onları selamlamaktayız. Çünkü bu gençler bilmektedir ki, bizler kurt soylu, Kür Şad rûhlu, Atsız gibi dik başlı Türkçüleriz! 

Hep birlikte haykırıyoruz! Yetmez Türk'e dünya yetmez Dört yön, yedi kıta yetmez Aya çıksak aya, yetmez! Güneşi de alacağız… Türk ırkı sağ olsun Türk yurdu var olsun Hainleri kahretsin Tanrı Türk’ü korusun! 

Editör: TE Bilişim