Trabzon Vosvoscular Derneği tarafından her ay geleneksel olarak düzenlenen buluşma yine gerçekleşti.

 

Trabzon'un farklı yerlerinden gelen 20 vosvos, Yenimahalle eski fuar alanında ve yollarda oluşturdukları konvoyla renkli görüntüler oluşturdu.

Trabzon Vosvoscular Derneği Başkanı Ali Kuyumcu, geleneksel olarak her ay buluşma düzenlediklerini belirterek klasik otomobilleri yaşatmak adına böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Bu heyecanı yaşatmak için bütün vosvoscuların bünyelerine katılmalarını istediklerini belirten Kuyumcu, şöyle konuştu: "Türkiye'nin farklı yerinde vosvos şenlikleri yapılıyor. Özellikle Ordu ilinde sürekli tekrarlanırken Trabzon'da hiç yapılmıyordu. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Özellikle ilgili makamlardan maddi ve manevi yardım bekliyoruz. Trabzon'un turistik yerlerine gezi düzenleyerek sokaklarında renkli, cıvıl cıvıl ortam oluşturmak istiyoruz"

Trabzon'un özel günlerinde, cadde ve sokaklarında rengarenk vosvoslarla dolaşarak halkın klasik otomobillere ilgilerini çekmek istediklerini belirten Kuyumcu, şunları söyledi: "Güzel şehrimizin nezih sokaklarında renkli, çekici arabalarımızı halkımızla buluşturmak istiyoruz. Özel günlerde etkinlik yapmanın peşindeyiz. Vosvos otomobilleri Trabzon'da çok yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapacağız."

Trabzon'un en eski vosvos ustalarından Muharrem Ateş de bu araçların bir sevda olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Trabzon'da klasik otomobilleri bir araya getirerek ölümsüzleştirmek amacındayız. Bu araba bir hastalık, bir sevda. Bizim amacımız Trabzon ve çevresindeki illerde bulunan klasik vosvosları bir arada toplamak. Bu amaçla güzel etkinlikler düzenlemek istiyoruz."