Yabancı uyruklularda 26 nikahla Alman vatandaşları ilk sırayı alırken, özellikle son yıllarda iç savaş nedeniyle komşu ülkelerimiz olan Suriye, Irak'ın yanı sıra Gürcistan hatta Afganistan gibi ülkelerden mülteci olarak Trabzon'a gelen çok sayıda çiftin nikahı kıyıldı.

Trabzon'da Türk vatandaşlarının yanı sıra 86 yabancı uyruklu çiftin de nikahını kıydı. Nikah akdi için evlendirme memurluğuna başvuran çiftler gerekli evrakları tamamlayarak nikah tarihi için memurluktan gün alıyor.

Yabancı uyruklularda 26 nikahla Alman vatandaşları ilk sırayı aldı. Yabancı ülke vatandaşları olan çiftler yasal süreçleri tamamladıktan sonra tercümanlar eşliğinde memurluğa başvurarak nikahlarını kıyabiliyor.

Özellikle son yıllarda iç savaş nedeniyle komşu ülkelerimiz olan Suriye, Irak'ın yanı sıra Gürcistan hatta Afganistan gibi ülkelerden mülteci olarak Trabzon'a gelen çok sayıda çiftin nikahı kıyıldı. Nikah memurları son yıllarda yabancı uyruklu insanların nikah başvurularının artmasını komşu ülkelerde meydana gelen iç savaşlara ve Trabzon'da artan turizm faaliyetlerine bağlıyor. 2015 yılında Azerbaycan, Rusya, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran, Irak, Almanya, Afganistan, Afrika ülkeleri ve Suriye gibi değişik ülkelerin vatandaşı olan çok sayıda çift memurluğa başvurarak nikah akdini gerçekleştirdi.

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Türk vatandaşlarının yanı sıra, iç savaş nedeniyle Ortadoğu ülkelerinden Trabzon'a gelen mülteci konumundaki insanların da nikahlarını kıydıklarını söyledi.

Genç, çiftlere Ortahisar Belediyesi Basın Bürosu tarafından çekilen nikah fotoğraflarını hediye ettiklerini de belirtti. Artan başvurulara yetişebilmek için Evlendirme Memurluğu'ndaki personel sayısını 8 kişiye çıkardıklarını söyleyen Başkan Genç, "İlk kurulduğumuzda evlendirme memurluğunda personel sayısı yetersizdi. Başvurular artış gösterince işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için İŞKUR'un da desteğiyle personel sayımızı artırdık. Bu şekilde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vererek onların memnuniyetini sağlıyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim