İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında, 10 pilot il arasında seçilen Trabzon’da yeni çipli kimliklere başvurular sürüyor. 40 günlük sürede yaklaşık 7 bin 500 kişi yeni çipli kimlik kartına kavuştu.

Trabzon Otahisar İlçe Nufus Müdürlüğü’nce 17 Ekim 2016 tarihinde çipli kimliklerin verilmesine başlanırken, bugüne kadar yaklaşık 7 bin 500 kişiye yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verildi. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize ve Artvin illerinde verilen çipli kimliklerin Ocak 2017 yılı itibariyle tüm illerde verilmeye başlanacak.

Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar 321 bin 225, geneli ise 768 bin 417 nüfusa sahip olurken, il dışında ikamet eden vatandaşlar diğer pilot iller olan Rize, Artvin, Erzurum, Erzincan, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova’dan yeni kimliklerini alabilecek. Yine Trabzon nüfusuna kayıtlı olup il dışında ikamet eden vatandaşlar Ocak 2017’den sonra istedikleri illerden yeni kimliklerini alabilecekleri kaydedildi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce vatandaşların eski kimliklerini en geç 3 yıl içinde değiştirilerek, yeni çipli kimlik karta geçmeleri istendi.