Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda düzenlenen törende ilk olarak söz alan 1461 Trabzon Başkanı Suat Şen, Habib’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Takım arkadaşları O’nu asla unutmadı. Aralarındaki sohbetlerde sürekli ismini duyuyoruz. Biz de yönetim kurulu olarak Habib’in ismini hatıra ormanıyla yaşatmak istedik. Trabzonspor Kulübü yönetiminin büyük destekleriyle bunu gerçekleştirdik” dedi.

Futbol Koordinatörümüz Özkan Sümer, Habib’i çok küçük yaşta altyapıya dahil ettiklerini ifade ederek, “Habib dinamik, hayat dolu, yetenekli ve okulunda başarılı bir öğrenciydi. Profesyonelliğe adım attığı bir dönemde kendisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Ben inanıyorum ki şuan aramızda olsa kendisini başarılarından dolayı alkışlıyor olacaktık. Ayrıca kaybettiğimiz bir insanı ağaçla yaşatmak çok önemli bir düşünce. Planlamayı yapanlara çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Asbaşkanımız Nevzat Şakar ise şöyle konuştu: “Gerçekten geleceğe yönelik büyük umutlar beslediğimiz bu genç kardeşimizin zamansız aramızdan ayrılması hepimizi fazlasıyla üzmüştür. Trabzonspor Kulübü olarak geçmiş değerlerimize vermiş olduğumuz önemin ve vefa duygusunun bir devamı olarak bu genç kardeşimizin ismini hatıra ormanıyla yaşatmak istedik. Habib bizim için sadece bir sporcu değil, büyüklerine saygılı, küçüklerini seven örnek bir kardeşimizdi. Bu vesileyle bir kez daha kendisine Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileklerimizi iletiyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun”

Habib Şen’in babası Hüseyin Şen de kendilerini yalnız bırakmayan Trabzonspor Kulübü’ne teşekkür ederek, “Oğlumuzun hastalığı ve ölümü sonrasında bizleri asla yalnız bırakmayan Trabzonspor camiasından Allah razı olsun. Yaşadığımız o büyük evlat acısı sonrası oğlumuzun isminin hatıra ormanına verilmesi bizleri mutlu etti. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Tören, fidan dikimiyle son buldu.

HABİB ŞEN’İN ÖZGEÇMİŞİ

14 Ağustos 1992 Trabzon doğumlu olan Habib Şen, Trabzonspor filiz lisanslı futbolcusu olup, alt yapının her kategorisinde oynamıştır. Habib Şen, A2 Takımı’nda oynarken 2011 yılının ocak ayında profesyonel sözleşme imzalamış ve ardından 1461 Trabzon takımına kiralanmıştır. Amansız bir hastalığa yakalanan Habib, 17 Temmuz 2011 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Editör: TE Bilişim