Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzonlu bürokratlar ile Ankara’da Holiday Otel’de yemekte bir araya geldi. 

Yemeğe, Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Safiye Seymenoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk ve Trabzonlu bürokratlar ve iş adamları katıldı.

Bakan Bayraktar'ın konuşması öncesinde horon ekibi bir gösteri yaptı. Bakan Bayraktar, gösteri sonunda horon ekibini teker teker ellerini sıkarak tebrik etti, ardından ise hatıra fotoğrafı çekildi.
 
Bütün Trabzonlu hemşerilerini selamlayarak konuşmasına başlayan Bakan Bayraktar “Trabzon’un farkını hepimiz biliyoruz. Trabzon farklı her haliyle farklı yapısıyla, insanıyla, çalışanıyla, bürokrasisiyle biz Ankara’da da artık farklılıklaşmaya başladık. İnşallah birbirimize biraz daha sahip çıkma suretiyle büyütmemiz lazım. Trabzon günlerini, İstanbul’da biraz daha artırırsak çok daha bereketli olur. İstanbul’da daha çok hemşerimiz var” şeklinde konuştu.
 
Trabzonlular’ın birlikteliklerini, beraberliklerini yürüterek, bu toplantıları artırması gerektiğine değinen Bakan Bayraktar “Bir insan bilmediğinin tanımadığının yabancısıdır. Kaynaşma aramızdaki bir takım farklılıkları, düşünce farklılıklarını, fikir farklılıklarını başka farlılıkları ortadan kaldırır.

Birbirimize ne kadar yakınlaşırsak, ne kadar birbirimizi yakından bilirsek o kadar birbirimizi daha kolay tanırız. O kadar daha çok birbirimize destek veririz. O kadar daha çok birbirimize sarılırız” ifadelerini kullandı.